Hei!
Jeg er relativt ny i bryggefaget, har brygget4 brygg så langt. Tre vellykkede ale, og til slutt nå en sansynligvis mislykket lager.
Pilsen smaker fortsatt litt søtt, litt kvalmende også.. I tillegg var det ikke skum i den i det hele tatt, til tross for at jeg gjorde det jeg kunne for å få den til å skumme...
Pilsen er et allgrain sett fra olbrygging.no(Premium pils), og er brygget på BIAB. Følgende er gjort:
Oppskrift er fulgt under hele bryggeprosessen, mesket til angitt temp og tid, skyllt og kokt, kjølt ned, tilsatt gjær og satt til gjæring.
Gjær som er brukt er SafLager ett eller annet(fulgte med). Alt av utstyr er nøye desinfisert før kontakt med vørter etter koking.
Gjæret på 8,5 grader i 23 dager, deretter flasket og sat til lagring på 0-2 grader. Bruker kjøleskap med STC-1000 til gjæring og lagring. Tmp.sonde til stc er tapet fast til gjæringsdunk under gjæring, og pakket inn i bobleplast. Temp er kontrollmålt med eksternt termometer og stemmer.
Foreløpig har pilsen kun stått 15 dager til lagring, planen er at den skal få stå 13 dager til før endelig dom faller..
Er det noen som har en formening om hva som kan ha skjedd. Bør egentlig pilsen karbonere på romtemp før kald lagring? Jeg satte den rett i kjøleskap på flaske. Hva er regelen her?
En ureglementert ting som skjedde under prosessen: jeg skulle fylle på litt vann på vannlåsen da den skulle settes til gjæring, ettersom det så ut til å være for lite vann i den. Det kom da for mye, så litt rant rett gjennom låsen og i vørteren. Smakte på vørteren ved flasking, den smakte da helt fint..
Håper på gode svar, og håper å unngå å kaste hele batchen..!
Jeg er relativt ny i bryggefaget, har brygget4 brygg så langt. Tre vellykkede ale, og til slutt nå en sansynligvis mislykket lager.
Pilsen smaker fortsatt litt søtt, litt kvalmende også.. I tillegg var det ikke skum i den i det hele tatt, til tross for at jeg gjorde det jeg kunne for å få den til å skumme...
Pilsen er et allgrain sett fra olbrygging.no(Premium pils), og er brygget på BIAB. Følgende er gjort:
Oppskrift er fulgt under hele bryggeprosessen, mesket til angitt temp og tid, skyllt og kokt, kjølt ned, tilsatt gjær og satt til gjæring.
Gjær som er brukt er SafLager ett eller annet(fulgte med). Alt av utstyr er nøye desinfisert før kontakt med vørter etter koking.
Gjæret på 8,5 grader i 23 dager, deretter flasket og sat til lagring på 0-2 grader. Bruker kjøleskap med STC-1000 til gjæring og lagring. Tmp.sonde til stc er tapet fast til gjæringsdunk under gjæring, og pakket inn i bobleplast. Temp er kontrollmålt med eksternt termometer og stemmer.
Foreløpig har pilsen kun stått 15 dager til lagring, planen er at den skal få stå 13 dager til før endelig dom faller..
Er det noen som har en formening om hva som kan ha skjedd. Bør egentlig pilsen karbonere på romtemp før kald lagring? Jeg satte den rett i kjøleskap på flaske. Hva er regelen her?
En ureglementert ting som skjedde under prosessen: jeg skulle fylle på litt vann på vannlåsen da den skulle settes til gjæring, ettersom det så ut til å være for lite vann i den. Det kom da for mye, så litt rant rett gjennom låsen og i vørteren. Smakte på vørteren ved flasking, den smakte da helt fint..
Håper på gode svar, og håper å unngå å kaste hele batchen..!