Hadde en vienna lager stående til gjæring i kjelleren, med en UT-200 koblet til. Noe har skjedd, for plutselig var ølet på 52 grader, noe høyere enn planlagt kan man si Jeg sjekket med en gang, og temperatursonden var på plass i skapet, og termostatinnstillingene var korrekte. Har noen hatt lignende opplevelse med at UTen kan fuske?
Noen som har en formening om hvordan det kan påvirke ølet? Ølet hadde nemlig stått 2 dager på 8C, 6 dager på 10C, 3 dager på 11C og 3 dager opp til 15C. Den viste ikke tegn til aktiv gjæring, og jeg tenker derfor at smakspåvirkningen gjæringsmessig kan være begrenset. Vet ikke om evt andre prosesser kan virke inn her. Det er ingen usmaker som stikker seg fram pr nå, men den lukter litt uvanlig, dog ikke direkte vondt/dårlig. Den har stått maks 1 døgn på denne tempen.
I en antagelse om at gjæren er død pga varmen har jeg ført det over til et nytt kar. Tenker her å tilsette ny gjær som skal få fortsette å rydde opp i 1 uke. Går det an å like gjerne bruke for eksempel US-05 da, eller vil opprydningen bli dårligere/annerledes?
Noen som har en formening om hvordan det kan påvirke ølet? Ølet hadde nemlig stått 2 dager på 8C, 6 dager på 10C, 3 dager på 11C og 3 dager opp til 15C. Den viste ikke tegn til aktiv gjæring, og jeg tenker derfor at smakspåvirkningen gjæringsmessig kan være begrenset. Vet ikke om evt andre prosesser kan virke inn her. Det er ingen usmaker som stikker seg fram pr nå, men den lukter litt uvanlig, dog ikke direkte vondt/dårlig. Den har stått maks 1 døgn på denne tempen.
I en antagelse om at gjæren er død pga varmen har jeg ført det over til et nytt kar. Tenker her å tilsette ny gjær som skal få fortsette å rydde opp i 1 uke. Går det an å like gjerne bruke for eksempel US-05 da, eller vil opprydningen bli dårligere/annerledes?