Utgjæring

Dag

Norbrygg-medlem
Jeg leser oppskrifter hvor det er angitt at FG skal være i området 1.010-1.015 f.eks. Jeg leser også at noen har problemer med å komme under 20.
Mitt problem(?) er at jeg kommer for langt ned. På et brygg med OG 1.064, kom jeg ned i 1.005, mens 1.015-16 ville vært mer i tråd med gjeldande regler.
Dette skjer stadig vekk, jeg kommer mye lenger ned enn forventet. Så og si (eller i hvert fall svært ofte) alltid godt under 10.
Og ja, jeg har kalibrert Oechslevekta. Den viser riktig. Jeg tar også prøvene ved riktig temperatur.
Bruker aldri sukker- eller ekstrakttilsetning av noe slag, kun plain mesking, oftest i området 64-66 °C.
Gjæringstemperatur er som regel 18 °C for ales, 14 til 16  °C for Kølsch, avhengig av om det er Wyeast eller WhiteLabs.
Hva er det jeg gjør som forårsaker dette? Unøyaktig mesketemperatur?
 
64 - 66 grader er en relativ lav mesketemperatur, såvidt jeg har forstått. Generelt sett gir høyere mesketemperatur mindre forgjærbart sukker og dermed mer restsødme og høyere FG.
 
Hei.

Vil også tro dette skyldes lav meske temperatur. Kanskje du kan fortelle litt om malttyper og fremgangsmåte?

Når vi mesker på 66 °C, enstegs, OG 1052-58 så ender vi ofte opp på ca 1010-1014 (litt avhengig av gjærtype).

En annen og kanskje usannsynlig mulighet er infeksjoner...

MVH
Børge
 
Har du kalibrert termometeret ditt?

Hørte på Brewing Network at de anbefalte folk med dette problemet å prøve et brygg med veldig høy mesketemperatur, og hvis problemet vedvarte så var konklusjonen en infeksjon.
 
Tilbake
Topp