Jeg bor i en bitteliten leilighet og kunne tenke meg å prøve meg litt på brygging igjen. Ettersom jeg for det meste drikker pastry og imperial stouts så er dette stilen jeg ønsker å brygge og eksperimentere med. Da helst 10% eller sterkere.
Pga kjøleskaps kapasitet og oppbevaring så har jeg tenkt frem til at å brygge 10 liters batcher og fordele på to kegland 5l fat hadde vert helt ideelt. Da kan jeg eksperimentere med litt forskjellige tilsetninger i samme slengen.
Volumet er også pga jeg syns 25 liter er alt for mye å ha av samme typen øl.
Det jeg lurer på er hvilken bryggekjele som hadde passet til dette? Vil en vanlig bryggemaskin være det beste med å brygge ned til ti liter og ikke skylle? Eller finnes det mindre modeller som kan være mer ideelle?
Noen tanker?
Pga kjøleskaps kapasitet og oppbevaring så har jeg tenkt frem til at å brygge 10 liters batcher og fordele på to kegland 5l fat hadde vert helt ideelt. Da kan jeg eksperimentere med litt forskjellige tilsetninger i samme slengen.
Volumet er også pga jeg syns 25 liter er alt for mye å ha av samme typen øl.
Det jeg lurer på er hvilken bryggekjele som hadde passet til dette? Vil en vanlig bryggemaskin være det beste med å brygge ned til ti liter og ikke skylle? Eller finnes det mindre modeller som kan være mer ideelle?
Noen tanker?