Odland skrev:Bare for å gjøre forvirringen total. WLP001. Et beist av en gjær. Framhever både malt og humle og gir en clean gjæringsprofil. Et arbeidsjern av en gjær som lett gjærer øl i den størrelsesorden du beskriver.
Gahr skrev:Som Odland, Bernt og Aleksander sier; WLP001 er knall. Den er antakelig noe av den mest robuste gjæren du vil finne. Høy alkoholtoleranse, høy toleranse for temperatur, ren profil som lar de andre ingrediensene komme fram. En super arbeidshest!
En slik? Ser ut som at den har høy alkohol - og temperaturtoleranse!Gahr skrev:En super arbeidshest!
uThaug skrev:Gahr skrev:Som Odland, Bernt og Aleksander sier; WLP001 er knall. Den er antakelig noe av den mest robuste gjæren du vil finne. Høy alkoholtoleranse, høy toleranse for temperatur, ren profil som lar de andre ingrediensene komme fram. En super arbeidshest!
Da benytter jeg Wlp001. Takk. så får vi satse på at mengden gjær er passelig... vanskelig for en nybegynner å ta mengden gjær på øyemål.... :jaha:
Aleksander_B skrev:uThaug skrev:Gahr skrev:Som Odland, Bernt og Aleksander sier; WLP001 er knall. Den er antakelig noe av den mest robuste gjæren du vil finne. Høy alkoholtoleranse, høy toleranse for temperatur, ren profil som lar de andre ingrediensene komme fram. En super arbeidshest!
Da benytter jeg Wlp001. Takk. så får vi satse på at mengden gjær er passelig... vanskelig for en nybegynner å ta mengden gjær på øyemål.... :jaha:
http://www.mrmalty.com/calc/calc.html ;-)
Gahr skrev:Du kan bruke den for å se hvor mye slurry du bør bruke ved repitching. Så lenge du har ganske mye i starteren kan du anslå mengden. Det skal en god del til å overpitche i alle fall.
Gahr skrev:
Gahr skrev: