Vannjustering - gjør jeg det riktig?

Tenkte jeg endelig skulle begi meg ut på vannjustering og forsøkt sette meg inn i det.
Inne på brewfather har jeg lagt inn profil.
Deretter inne på oppskriften klikket jeg på calc under vann, la til eget vann under source og target profile witbier (antar dette er belgisk wit, fant ingen andre som passet).
Da får jeg opp etter jeg klikket auto: Her skal jeg da altså legge til de tre første i mash?
1706022438638.png
 
Sleng i ei teskje kalsiumklorid og ei halv teskje magnesiumsulfat:). Gjæren vil gjerne ha litt magnesium, derfor magnesiumsulfat. Om du vl ha balansen kraftigere mot maltet, som du vel skal ha i en witbier, kan du sikkert doble kalsiumkloridet.

Vannjustering er enkle greier: https://forum.norbrygg.no/threads/vannjustering-pa-enkelt-vis-for-folk-med-blott-vann.44640/

Grammengder med desimaler er bare tull. Jeg skjønner at kalkulatorer gir deg det, de er jo kalkulatorer - men du må ikke ta dem på alvor:).
 
Tilbake
Topp