Prøvde meg for første gang på å vaske gjær etter at vi tappa over batch 3 på flasker.
Gjorde som følger:
1: Blanda litt vatn i gjærkaka som var igjen. "roterte" gjærkaret og lot det stå i 10 min slik at ting fikk falle litt til ro.
2: Fyllte 2 syltetøyglass med "toppen" fra gjærkaret.
2: Lot disse glassa stå over natta i kjøleskap.
3: Tømte av væska på toppen, og fyllte så over ca. halvparten av blandingen over på nye glass. Håpte da at mye grums skulle ligge igjen.
4: Fyllte de nye glassene opp med vatn, og satte i kjøleskap.
No ser det ut som om det samlar seg ganske mykje grums og litt grovare partikler i bunnen av glassa, så eg har nok ikkje lykkast i å vaske vekk grumset(?) Lurer på om eg skal ta de over i enda nye glass, eller om eg skal la de stå? Blir ikkje det veldig lite gjær igjen når man stadig tynnar ut blandinga?
Gjorde som følger:
1: Blanda litt vatn i gjærkaka som var igjen. "roterte" gjærkaret og lot det stå i 10 min slik at ting fikk falle litt til ro.
2: Fyllte 2 syltetøyglass med "toppen" fra gjærkaret.
2: Lot disse glassa stå over natta i kjøleskap.
3: Tømte av væska på toppen, og fyllte så over ca. halvparten av blandingen over på nye glass. Håpte da at mye grums skulle ligge igjen.
4: Fyllte de nye glassene opp med vatn, og satte i kjøleskap.
No ser det ut som om det samlar seg ganske mykje grums og litt grovare partikler i bunnen av glassa, så eg har nok ikkje lykkast i å vaske vekk grumset(?) Lurer på om eg skal ta de over i enda nye glass, eller om eg skal la de stå? Blir ikkje det veldig lite gjær igjen når man stadig tynnar ut blandinga?