glenn sørvaag
Norbrygg-medlem
Har rigget meg klar nå, med hjemmebrygg og godstol! Høydepunkt dette her!
Hårreisende rar struktur? Hvordan det? Synes de kom seg nokså ryddig gjennom et tema med så mange irrganger man kan gå seg vill i. Og klippingen kan ikke være lett med en samling vestlendinger som snakker på både innpust og utpust. Du må ta dem akkurat i det vinden snur.Veldig gøy å høre på. Tilfeldighetene ville ha det til at jeg hadde et par flasker fra Kinn på bordet mens jeg hørte hvordan Hr. Lothe tenkte om gjæringen på sitt bryggeri. Gøy podkast som har en aldeles nydeleg amatørfaktor (litt knotete klipping, til dels hårreisende rar struktur, ispedd malplasserte digresjoner). Tommel opp.
Kommentaren er ment som en honnør. Rar struktur: vel, podcasten er ment som innføring i gjærens betydning i ølbrygging. Etter 20 minutter med detaljert informasjon om topphøsting av gjær (som de sier nesten ingen driver med), og en del snakk om autolyse, SÅ kommer spørsmålet: Ja, hva er egentlig gjæring og de ulike gjæringsprosessene?Hårreisende rar struktur? Hvordan det? Synes de kom seg nokså ryddig gjennom et tema med så mange irrganger man kan gå seg vill i. Og klippingen kan ikke være lett med en samling vestlendinger som snakker på både innpust og utpust. Du må ta dem akkurat i det vinden snur.
Ja, jo, hvis noen satte seg ned for å få en første innføring i gjær og gjæring, så ville de nok kanskje ha falt av lasset innimellom. Det jeg likte med strukturen i dette programmet, var at Hugo leverte en rekke spørsmål i logisk rekkefølge, men samtidig ga Gahr og Espen frihet til å utfolde seg slik at vi fikk et interessant innblikk i to forskjellige bryggerier og deres produksjonsprosesser.Kommentaren er ment som en honnør. Rar struktur: vel, podcasten er ment som innføring i gjærens betydning i ølbrygging. Etter 20 minutter med detaljert informasjon om topphøsting av gjær (som de sier nesten ingen driver med), så kommer spørsmålet: Ja, hva er egentlig gjæring og de ulike gjæringsprosessene?
Jeg liker det, men som pedagogisk innføring er det noget... ustrukturert.
Ja, jo, hvis noen satte seg ned for å få en første innføring i gjær og gjæring, så ville de nok kanskje ha falt av lasset innimellom. Det jeg likte med strukturen i dette programmet, var at Hugo leverte en rekke spørsmål i logisk rekkefølge, men samtidig ga Gahr og Espen frihet til å utfolde seg slik at vi fikk et interessant innblikk i to forskjellige bryggerier og deres produksjonsprosesser.
Edit: Oppfattet forresten ikke kommentaren din som negativ, jeg ble bare nysgjerrig.
Sorry, Rolv!Hvis du hører Hugo levere spørsmål i Gjær-episoden har det skjedd noe veldig rart et sted, han var nemlig ikke med....
Jeg har et par oppfølgingsspørsmål til Lothe! (Og andre top høstere)
Hva slags andre gjærtyper er bra til å top høstes?
Og en anna ting jeg lurer litt på; er det nødvendig og ha en starter mer enn første gangen en gjær brukes? Eller kan jeg bruke slurien rett i en ny batch?
Hadde et spørsmål eller to til, men det kokte tydeligvis bort i kålen denne gangen.
Jeg har prøvd endel høsting allerede, men itte fått helt styr på mengder og slikt enda, og kjenner jeg trenger tips til gode top høstere. Så man faktisk kan prøve flere enn de to Lothe bruker på Kinn.
Takk for svar!Hei Bård, Espen Lothe er desverre ikke medlem i Vestkastredaksjonen, -han stiller opp i studio når han har tid innimellom bryggingen på Kinn, så vi kan ikke love at han kan svare deg. Med som du sikkert har lagt merke til finnes det mange dyktige og kunnskapsrike bryggere her på forumet, som mer enn gjerne deler erfaringer. Foreslår du poster i Brygging- eller Nybegynner-tråden og refererer til Gjærepisoden, så få du garantert svar på spørsmålene dine, og vel så det!
Takk for skryt!Da har jeg hørt gjennom gjær-episoden for andre gang. Helt konge nok en gang. For lenge å vente til neste! Hva blir temaet da? PF f.eks?
Hei, jeg kontakter vår edb-ekspert så håper vi han kan fikse det!Hvordan får man lastet ned podcasten? Når jeg trykker download, så åpner den seg kun i et nytt vindu.
Den er ikke langt unna. Antagelig ute i begynnelsen av neste uke. Det blir en episode som dypdykker litt i brygging av en spesiell ølstil.Når kommer neste episode?
Åpnet linket i Chrome, og vipps, så ble den lastet ned Så da fungerer tydeligvis ikke nedlastingsfunksjonen i Safari.Hei, jeg kontakter vår edb-ekspert så håper vi han kan fikse det!
Åpnet linket i Chrome, og vipps, så ble den lastet ned Så da fungerer tydeligvis ikke nedlastingsfunksjonen i Safari.
Velg "save" heller enn "download", syns jeg å huske.Siden du først er i Appel-land, i og med du bruker Safari, kan du også laste de ned via Podcast appen [emoji6]
Sent from my iPhone using Tapatalk