Heisan!
Nedennevnte øl har nå stått på gjæringsdunke i 9 dager. OG'n var på 1062. Ølet smaker faktisk ikke så halvgalt (faktisk ganske godt), men lurer på om jeg burde hive på noe mer T-58 i dunken for å få fart på gjæringen igjen? Er dette lurt, eller rett og slett bortkastet? Jeg brukte 16 gr gjær
Lurer også på om jeg burde la juleølen min stå på dunke i mer enn 14 dager?
Edit: Målte til 1034 etter 9 dager gjæring.
Oppskrift:
Juleøl:
Arnadal Tom-te-brygg Style: Bock Brewer: Arnadalbryggeriet
Statistics
Volume: 25 liters
Boil Volume: 28 liters
OG: 1059
BG: 1052
FG:
Alcohol: 5.9 % by vol.
Colour: 63 EBC (Very dark brown)
Bitterness: 26 IBU
BU/GU: 0.44
Fermentables
Munich Malt 20 EBC 20 EBC 6000 g
Cara Munich 100 EBC 100 EBC 500 g
Chocolate Wheat 1100 EBC 300 g
Cara Munich 100 EBC 100 EBC 200 g
Mash schedule: 67 degrees for 90 minutes
Hops
East Kent Goldings 7.2% alpha 40 g 60 minutes
Fermentation
Yeast: Safbrew T-58
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
Lagered at 3 degrees C for 60 days.
Comments:
Der det står Cara Munich 200 gram, erstattes med Carafa 1 Spesial. Carafa 1 Spesial stod ikke på listen over mulige valg.
Nedennevnte øl har nå stått på gjæringsdunke i 9 dager. OG'n var på 1062. Ølet smaker faktisk ikke så halvgalt (faktisk ganske godt), men lurer på om jeg burde hive på noe mer T-58 i dunken for å få fart på gjæringen igjen? Er dette lurt, eller rett og slett bortkastet? Jeg brukte 16 gr gjær
Lurer også på om jeg burde la juleølen min stå på dunke i mer enn 14 dager?
Edit: Målte til 1034 etter 9 dager gjæring.
Oppskrift:
Juleøl:
Arnadal Tom-te-brygg Style: Bock Brewer: Arnadalbryggeriet
Statistics
Volume: 25 liters
Boil Volume: 28 liters
OG: 1059
BG: 1052
FG:
Alcohol: 5.9 % by vol.
Colour: 63 EBC (Very dark brown)
Bitterness: 26 IBU
BU/GU: 0.44
Fermentables
Munich Malt 20 EBC 20 EBC 6000 g
Cara Munich 100 EBC 100 EBC 500 g
Chocolate Wheat 1100 EBC 300 g
Cara Munich 100 EBC 100 EBC 200 g
Mash schedule: 67 degrees for 90 minutes
Hops
East Kent Goldings 7.2% alpha 40 g 60 minutes
Fermentation
Yeast: Safbrew T-58
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
Lagered at 3 degrees C for 60 days.
Comments:
Der det står Cara Munich 200 gram, erstattes med Carafa 1 Spesial. Carafa 1 Spesial stod ikke på listen over mulige valg.