Vinballong til gjæring?

Hei.-

Har en gammel vinballong av glass liggende, tror den er 35-50 liter. Er dette noe man kan bruke å gjære øl i?

Ulemper fremfor å kjøpe en labb dunk på felleskjøpet eller europris sine plastdunker?
 
Ulempen kommer når den knuses, det har vist vert stygge ulykker med det, den første ulempen er å håndtere så den ikke knuses.
Har delv en og har planer om å borre hull til tapping og planer med å pakke den inn så fall ikke får så store konsekvenser.
 
Så lenge de er hele, er den eneste ulempen at de er litt tunge. Når de knuser, er ulempen litt avhengig av hvor flaks du har (eventuelt om du er lysten på en amputasjon). Homebrewtalk har mange historier som har gjort meg overbevist om at jeg aldri skal ha en glassballong til gjæring:
http://www.homebrewtalk.com/f11/broken-carboy-club-283817/
 
Hei,

Ja, jeg ser poenget med glass som kan sprekke/knuse, samt faren med skarpe kanter. Det blir nok ikke en varig løsning for meg, det var heller mere enn praktisk tilnærming i forhold til om de faktisk "kan" brukes til å gjære en batch øl i ved behov.

Jeg har en gammel ballong liggende , og tenkte om det ikke er store minuser med rengjøring, andre erfaringer som er negative så er jeg tilbøyelig til å gjære i den ved behov tenkte jeg.

Antar at hevert en er fullgod metode til å overføre gjæret produkt til flasker igjen?  Hva med innblanding av "ettergjæringen" (sukkerblanding) før tapping flasker?  Bør man dekantere til en dunk og iblande sukkerblandingen der før man tar neste steg og flasker.

(PS - jeg har ikke kjøpt noe utstyr til laging av øl, ei aldri laget noe som helst, så dere må legge til grunn dette når dere leser spørsmålene mine ;)      =)
 
Det er en noe mindre åpning på glassballongen enn på labbdunken som kan gjøre rengjøring noe mer utfordrende om møkka sitter godt fast.
 
Tilbake
Topp