Heisann,
Har noe spørsmål ifht GF, som jeg håper dere kan hjelpe med
1.) Sterilisering av kjøler vs hop schedule
Her blir det anbefalt at man kobler til kjøleren mot slutten av koken og kjører gjennom vørter i ca 5 min.
Jeg har sett noen videoer og ser da at temperaturen faller litt til under kok (96-97?) når man kobler til kjøleren.
Hvordan kalkulerer man egentlig inn dette temperaturfallet ifht bruken av humle? Vil ikke dette påvirke hop schedule littegrann? F.eks ved en 10 min late hopping.
Regner man det som kok og lar klokka gå, selv om vørteren da kanskje ligger på 96-97-98 grader en liten periode? Eller pauser man klokka og starter den opp igjen etter at man oppnår ny kok?
På begge metoder så vil jo ikke dette bli helt riktig ifht oppskrift?
2.) Amper
Vet dere hvor mange amper den trekker når den går for fullt? Jeg har et vaskerom der det kun er en 10 amper sikring. På det vaskerommet er det også en varmtvannsbereder.
3.) Skraping med metallspade på bunnen
Ser at det anbefales å skrape på bunnen av kokekaret noen ganger under kok, for å unngå at det samler seg opp "grums" og at det ikke brenner seg. Men vil ikke dette lage veldig mye riper i stålet etterhvert?
Mvh,
IM
Har noe spørsmål ifht GF, som jeg håper dere kan hjelpe med
1.) Sterilisering av kjøler vs hop schedule
Her blir det anbefalt at man kobler til kjøleren mot slutten av koken og kjører gjennom vørter i ca 5 min.
Jeg har sett noen videoer og ser da at temperaturen faller litt til under kok (96-97?) når man kobler til kjøleren.
Hvordan kalkulerer man egentlig inn dette temperaturfallet ifht bruken av humle? Vil ikke dette påvirke hop schedule littegrann? F.eks ved en 10 min late hopping.
Regner man det som kok og lar klokka gå, selv om vørteren da kanskje ligger på 96-97-98 grader en liten periode? Eller pauser man klokka og starter den opp igjen etter at man oppnår ny kok?
På begge metoder så vil jo ikke dette bli helt riktig ifht oppskrift?
2.) Amper
Vet dere hvor mange amper den trekker når den går for fullt? Jeg har et vaskerom der det kun er en 10 amper sikring. På det vaskerommet er det også en varmtvannsbereder.
3.) Skraping med metallspade på bunnen
Ser at det anbefales å skrape på bunnen av kokekaret noen ganger under kok, for å unngå at det samler seg opp "grums" og at det ikke brenner seg. Men vil ikke dette lage veldig mye riper i stålet etterhvert?
Mvh,
IM