igniztion skrev:Hvorfor har man steget på 40 grader? Kan man droppe det?
Knut André skrev:Hadde masse bananer i min, med 3068 og 20gC gjæringstemperatur.
Ikke så mye nellik, men jeg brukte som sagt ikke 40gC steget.
Gahr skrev:Mesking:
10 min på 40 C
15 min på 51 C
45 min på 67 C
5 min på 78 C
Ørnegård skrev:Gahr skrev:Mesking:
10 min på 40 C
15 min på 51 C
45 min på 67 C
5 min på 78 C
Vi har hittil bare brukt 1-stegsmesking, men skal brygge etter denne oppskriften i morgen.
Vi brygger med BB30 og jeg kan se for meg at det vil ta noe tid å øke temperaturen fra f.eks. 40 til 51 og 51 til 67 ...
Et plausibelt sceniario er altså dette:
10 min på 40
5 min fra 40 til 51
15 min på 51
10 min fra 51 til 67
45 min på 67
5 min fra 67 til 78
5 min på 78
Er denne tiden mellom stegene problematisk - er det slik at dette aller helst burde vært gjort ved å tilsette varmt vann beregnet slik at det umiddelbart tok mesken opp til neste temperatursteg?
60 % hvetemalt
40 % pilsnermalt
Hallertauer Mittelfrüh til 15 IBU, 60 min koking
Gjæring på 17 C i to uker med White Labs WLP300/Wyeast 3068
Karbonering til ca. 3 vol. CO2
Mesking:
10 min på 40 C
15 min på 51 C
45 min på 67 C
5 min på 78 C
Koking i 90 min.
Og Bryggselv har risskall for den som vil bruke det.
60 % hvetemalt
40 % pilsnermalt
Hallertauer Mittelfrüh til 15 IBU, 60 min koking
Gjæring på 17 C i to uker med White Labs WLP300/Wyeast 3068
Karbonering til ca. 3 vol. CO2
Mesking:
10 min på 40 C
15 min på 51 C
45 min på 67 C
5 min på 78 C
Koking i 90 min.
Wit og Weissbier er vel to ganske forskjellige øl?Ligger en Wit-oppskrift ute på Beersmith cloud (SnøWit v4), denne er blitt en favoritt her i gården.