Min første Weizen ble smakt og vurdert i kveld.
Jeg brukte fifty/fifty lagermalt og hvetemalt, mesket én time på 67,5 grader,
og batch-sparget med skyllevann på 77 grader. Brukte Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen.
Gjæret i 16 dager på 20 grader.
OG ble som planlagt 1048, men FG derimot, havnet helt ned på 1005 (!)
Det betyr en utgjæring på nærmere 90% (Wyeast mener den skal være 73-77%).
Jeg hadde regnet med en FG på rundt 1010-1012.
Som følge av den lave FG'en mangler ølet litt på restsødme og fylde, ellers er jeg veldig fornøyd med resultatet...
Hva kan ha skjedd her tror dere?
Kan jeg ha over-oksygenert vørteren, for høy gjæringstemperatur, annet...
Innspill tas i mot med takk.
Jeg brukte fifty/fifty lagermalt og hvetemalt, mesket én time på 67,5 grader,
og batch-sparget med skyllevann på 77 grader. Brukte Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen.
Gjæret i 16 dager på 20 grader.
OG ble som planlagt 1048, men FG derimot, havnet helt ned på 1005 (!)
Det betyr en utgjæring på nærmere 90% (Wyeast mener den skal være 73-77%).
Jeg hadde regnet med en FG på rundt 1010-1012.
Som følge av den lave FG'en mangler ølet litt på restsødme og fylde, ellers er jeg veldig fornøyd med resultatet...
Hva kan ha skjedd her tror dere?
Kan jeg ha over-oksygenert vørteren, for høy gjæringstemperatur, annet...
Innspill tas i mot med takk.