Tenker veldig på en Westvleteren 12 klone. Men har noen spørsmål ang oppskrift og gjær.
Fant en oppskrift på Homebewtalk som består av:
3650g Pilsner (2 Row) Belgian
3150g Pale Malt (2 Row) Belgian
1100g D-180 Candi Syrup
30g Brewer's Gold [8.00 %] - Boil 60.0 min
30g Hallertau Mittelfrueh [5.00%] - Boil 30 minutes
30g Styrian Goldings [4.10 %] - Boil 15.0 min
1.00 Items Servomyces - Boil 5.0 mins
320 millarder celler or 3200 ml stir-plate starter seeded with 1.0 vial Abbey Ale (White Labs #WLP530)
Krausen yeast method to be added here
Spørsmål:
1) Hvordan ser oppskriften ut? Kilde: LINK
2) Går det an å bruke tørrgjær isteden ferskgjær? Finnes det en lignende tørrgjær som kan erstatte WLP530?
3) Om tørrgjær ikke er mulig, hvor mange pakker med ferskgjær LINK tilsvarer 320 milliarder celler?
4) Har aldri laget gjærstarter før, anbefales det heller å gjøre dette en å bruke flere pakker gjær? Må evt investere i utstyr for dette da.
Fant en oppskrift på Homebewtalk som består av:
3650g Pilsner (2 Row) Belgian
3150g Pale Malt (2 Row) Belgian
1100g D-180 Candi Syrup
30g Brewer's Gold [8.00 %] - Boil 60.0 min
30g Hallertau Mittelfrueh [5.00%] - Boil 30 minutes
30g Styrian Goldings [4.10 %] - Boil 15.0 min
1.00 Items Servomyces - Boil 5.0 mins
320 millarder celler or 3200 ml stir-plate starter seeded with 1.0 vial Abbey Ale (White Labs #WLP530)
Krausen yeast method to be added here
Spørsmål:
1) Hvordan ser oppskriften ut? Kilde: LINK
2) Går det an å bruke tørrgjær isteden ferskgjær? Finnes det en lignende tørrgjær som kan erstatte WLP530?
3) Om tørrgjær ikke er mulig, hvor mange pakker med ferskgjær LINK tilsvarer 320 milliarder celler?
4) Har aldri laget gjærstarter før, anbefales det heller å gjøre dette en å bruke flere pakker gjær? Må evt investere i utstyr for dette da.