Weyermann ekstrakter

J

Jan Morten

For de som er trenger info vedrørende maltekstrakter fra Weyermann (selges fra brygging.no) anbefales følgende linker;

http://www.Weyermann.de/eng/produkte.asp?idkat=27&umenue=yes&idmenue=37&sprache=2
http://www.Weyermann.de/eng/produkte.asp?idkat=28&umenue=yes&idmenue=37&sprache=2
Settene er godt egnet for førstegangsbryggeren  :brygging:

Kan forøvrvrig anbefale dette; http://www.brygging.no/article.aspx?ID=25&Kat=9&Page=1 til den som ønsker å starte med brygging :brygging:
Når du har fått dreis på sakene kan det enkelt påbygges til allgrain uten at det koster skjorta. . . .   :ilike: (kommer tilbake til hvordan...)
 
Det ser spennende ut!

Er det en kjølespiral eller varmeelement som sitter i lokket?
 
mojo skrev:
Det ser spennende ut!
Er det en kjølespiral eller varmeelement som sitter i lokket?

Det er en kjølespiral i rustfritt som er tilpasset gryta.
Gryta passer perfekt på komfyren på kjøkkenet  ;)

Et pluss med weyermanns ekstrakter er at de er typeriktige, men uhumlede. Slik kan en
selv bestemme bitterhet og smak/aroma når en brygger.

Ønsker man å ytterligere endre ølet, kan en delmesk av aromamalt og Pale/Pilsmalt
gjøres i samme gryta før tilføring av ekstarakter (meskepose/humlepose).

f.eks; varmer opp ca 2,5L vann pr kg delmesk til ca 70 grader, hiver meskeposen i, tar gryta av varmen,
pakker rund fleese-pledd etc for isolasjon og lar den stå 60 minutter. Løfter posen opp og skyller godt
av den med 78 graders vann, tilfører ekstrakt, topper kjelen og setter i kok i 1 time+
Bitter, aroma og smakshumle i kjelen til angitt tid. På med lokk og kjøler. Presto  :brygging:

Altså var dette et eksempel på hva en kan gjøre  :laugh:
 
Tilbake
Topp