Hei!
Åpnet den første flasken av en batch med IPA som jeg laget, gjæret med US-05, men jeg er overbevist om at den lukter av diacetyl. Jeg har gjæret i boden min, og hadde termometerstrips på karet, og det viste aldri under 17 grader og lå normalt i 18-19 sjiktet i 14 dager. Jeg trodde US-05 var tilgivende når det kommer til disse temperaturene, og faktisk har optimumtemperatur mellom 15 og 23 grader? Burde jeg ha satt den på rommet mitt i 22-23 grader noen dager før flasking?
Oppskrift:
BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com Recipe: #11 IPA
Brewer: Nicolai Gjellestad
Asst Brewer:
Style: American IPA
TYPE: All Grain
Taste: (30.0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 16.30 l
Post Boil Volume: 13.46 l
Batch Size (fermenter): 11.02 l
Bottling Volume: 10.18 l
Estimated OG: 1.068 SG
Estimated Color: 25.9 EBC
Estimated IBU: 69.2 IBUs
Brewhouse Efficiency: 65.00 %
Est Mash Efficiency: 76.4 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
6.20 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60.0 mins Water Agent 1 -
3000.00 g Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC) Grain 2 81.1 %
400.00 g Munich Malt (25.0 EBC) Grain 3 10.8 %
300.00 g Caramel/Crystal Malt - 80L (150.0 EBC) Grain 4 8.1 %
17.00 g Chinook [13.00 %] - Boil 60.0 min Hop 5 41.5 IBUs
20.00 g Cascade [5.50 %] - Boil 15.0 min Hop 6 10.3 IBUs
12.00 g Amarillo Gold [8.50 %] - Boil 15.0 min Hop 7 9.5 IBUs
0.12 tsp Irish Moss (Boil 10.0 mins) Fining 8 -
20.00 g Cascade [5.50 %] - Boil 5.0 min Hop 9 4.1 IBUs
12.00 g Amarillo Gold [8.50 %] - Boil 5.0 min Hop 10 3.8 IBUs
20.00 g Cascade [5.50 %] - Boil 0.0 min Hop 11 0.0 IBUs
13.00 g Amarillo Gold [8.50 %] - Boil 0.0 min Hop 12 0.0 IBUs
0.5 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 13 -
0.25 tsp Yeast Nutrient (Primary 3.0 days) Other 14 -
24.00 g Cascade [5.50 %] - Dry Hop 10.0 Days Hop 15 0.0 IBUs
4.87 g Amarillo Gold [8.50 %] - Dry Hop 10.0 Da Hop 16 0.0 IBUs
Mash Schedule: BIAB, Medium Body
Total Grain Weight: 3700.00 g
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Saccharification Add 18.56 l of water at 70.4 C 66.7 C 75 min
Mash Out Heat to 75.6 C over 7 min 75.6 C 10 min
Sparge: Remove grains, and prepare to boil wort
Notes:
------
Åpnet den første flasken av en batch med IPA som jeg laget, gjæret med US-05, men jeg er overbevist om at den lukter av diacetyl. Jeg har gjæret i boden min, og hadde termometerstrips på karet, og det viste aldri under 17 grader og lå normalt i 18-19 sjiktet i 14 dager. Jeg trodde US-05 var tilgivende når det kommer til disse temperaturene, og faktisk har optimumtemperatur mellom 15 og 23 grader? Burde jeg ha satt den på rommet mitt i 22-23 grader noen dager før flasking?
Oppskrift:
BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com Recipe: #11 IPA
Brewer: Nicolai Gjellestad
Asst Brewer:
Style: American IPA
TYPE: All Grain
Taste: (30.0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 16.30 l
Post Boil Volume: 13.46 l
Batch Size (fermenter): 11.02 l
Bottling Volume: 10.18 l
Estimated OG: 1.068 SG
Estimated Color: 25.9 EBC
Estimated IBU: 69.2 IBUs
Brewhouse Efficiency: 65.00 %
Est Mash Efficiency: 76.4 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
6.20 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60.0 mins Water Agent 1 -
3000.00 g Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC) Grain 2 81.1 %
400.00 g Munich Malt (25.0 EBC) Grain 3 10.8 %
300.00 g Caramel/Crystal Malt - 80L (150.0 EBC) Grain 4 8.1 %
17.00 g Chinook [13.00 %] - Boil 60.0 min Hop 5 41.5 IBUs
20.00 g Cascade [5.50 %] - Boil 15.0 min Hop 6 10.3 IBUs
12.00 g Amarillo Gold [8.50 %] - Boil 15.0 min Hop 7 9.5 IBUs
0.12 tsp Irish Moss (Boil 10.0 mins) Fining 8 -
20.00 g Cascade [5.50 %] - Boil 5.0 min Hop 9 4.1 IBUs
12.00 g Amarillo Gold [8.50 %] - Boil 5.0 min Hop 10 3.8 IBUs
20.00 g Cascade [5.50 %] - Boil 0.0 min Hop 11 0.0 IBUs
13.00 g Amarillo Gold [8.50 %] - Boil 0.0 min Hop 12 0.0 IBUs
0.5 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 13 -
0.25 tsp Yeast Nutrient (Primary 3.0 days) Other 14 -
24.00 g Cascade [5.50 %] - Dry Hop 10.0 Days Hop 15 0.0 IBUs
4.87 g Amarillo Gold [8.50 %] - Dry Hop 10.0 Da Hop 16 0.0 IBUs
Mash Schedule: BIAB, Medium Body
Total Grain Weight: 3700.00 g
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Saccharification Add 18.56 l of water at 70.4 C 66.7 C 75 min
Mash Out Heat to 75.6 C over 7 min 75.6 C 10 min
Sparge: Remove grains, and prepare to boil wort
Notes:
------