nanoTAPP
Administrator
Jeg trenger noen råd...
Jeg har i begynnelsen av hva bryggeteorien skriver om kjøling av vørter fått forståelsen at det skal gjøres med så rask nedkjøling som mulig og over i fermenter. (Sett bort fra de tilfeller man har "hopstand" m.m.) Dette begrunnes med fare for infeksjon og mulig DME dannelse hvis det ikke overføres raskt.
Nå har jeg skaffet meg en Trübtrapper til min Grainfather for å forsøke få bort trub i filter og vørter, slippe hopspider, for bedre utnyttelse av humleoljer.
Jeg leser om flere som gjør dette, men finner lite teori om det. Da begynner tankene om prinsippene i teorien å jobbe litt mot meg i hode.
Hva skjer hvis jeg setter opp dette tilfelle :
Jeg har i begynnelsen av hva bryggeteorien skriver om kjøling av vørter fått forståelsen at det skal gjøres med så rask nedkjøling som mulig og over i fermenter. (Sett bort fra de tilfeller man har "hopstand" m.m.) Dette begrunnes med fare for infeksjon og mulig DME dannelse hvis det ikke overføres raskt.
Nå har jeg skaffet meg en Trübtrapper til min Grainfather for å forsøke få bort trub i filter og vørter, slippe hopspider, for bedre utnyttelse av humleoljer.
Jeg leser om flere som gjør dette, men finner lite teori om det. Da begynner tankene om prinsippene i teorien å jobbe litt mot meg i hode.
Hva skjer hvis jeg setter opp dette tilfelle :
- Før kok har nådd full tid, Trübtrapper senkes nedi kjelen, kokes litt og kjelen skrus av.
- Whirlpool med drill i 10 minutter, la den virke i 10-15 minutter.
- Start pumpe og overføring til fermenter.