Hei igjen. Jeg brygget en IPA på søndag, 22 liter ferdigt øl. Jeg købte 3 WLP001 grundet dato på gjæren (forhandleren sagde at det ca. var 75% effektiv gjær tilbake)
OG 1055
1 tab servomyces
1/2 tab protafloc
1 rør clarity-ferm
Jeg kjølet vørteren på under 20 min. og tilsatte gjæren ved ca. 22C. Røstet gjæringskaret i 7 min. temperaturen kom op på 24/25C. Heretter stilte jeg karet koldt og etter en time, var temperaturen under 20C. Gjæringskaret blev heretter stilt mørkt og 18/19C.
Gjæringen er startet i nat eller tidlig morgen og temperaturen er nå steget til 22C. Romtemperaturen er 18/19. Hvad skal jeg gøre hvis temparaturen stiger ydereliger nå. Jeg ønsker ikke for høj temperatur pga. usmaker etc.
OG 1055
1 tab servomyces
1/2 tab protafloc
1 rør clarity-ferm
Jeg kjølet vørteren på under 20 min. og tilsatte gjæren ved ca. 22C. Røstet gjæringskaret i 7 min. temperaturen kom op på 24/25C. Heretter stilte jeg karet koldt og etter en time, var temperaturen under 20C. Gjæringskaret blev heretter stilt mørkt og 18/19C.
Gjæringen er startet i nat eller tidlig morgen og temperaturen er nå steget til 22C. Romtemperaturen er 18/19. Hvad skal jeg gøre hvis temparaturen stiger ydereliger nå. Jeg ønsker ikke for høj temperatur pga. usmaker etc.