pitchet en pakke cbc-1 for et par dager siden, etter tips fra @Bårdd og ser ut at den faktisk har tatt et par poeng.målte og smakte nå og da var den på 28.
tror jeg lar den være og flasker når den er stabil. hvor mye sukker burde jeg karbonere med?
Har du krane på dunken? Tapp av litt, sett starter på, og tilsett sammen med humla når du skal tørrhumle. Da får du sneket en del poeng via hop creep.Peller opp denne tråden igjen.
Har en humlesus-aktig oppskrift stående på 007 som nå er i ferd med å stoppe opp. OG 1.050, forventet FG 1.011. SG nå er 1.019.
1,4 liter starter på 1 ok, så skulle være bra pitching rate.
Ble mesket litt høyt (67-68) for ikke å ende med for høy utgjæring. Har brygget med denne flere ganger, og har alltid kommet opp på rundt 80-83%, men altså ikke denne gang tilsynelatende.
Pitchet på 17 grader. Steg til 18 grader og holdt der i 2 dager. Så 19 grader i 2 dager, og merket da at den sakket kraftig av. Har nå (dag 5) satt den opp til 20,8 grader i håp om å tyne litt mer ut av den, men den flokkulerer jo som stein...
Noen som har god erfaring med å tilsette tørrgjær for å få igang gjæringen igjen, eller bør jeg ta til takke med en lav ABV utgave. Den smaker godt, men skal egentlig tørrhumles om et par dager også.
Har du krane på dunken? Tapp av litt, sett starter på, og tilsett sammen med humla når du skal tørrhumle. Da får du sneket en del poeng via hop creep.
Dette er jo en av de vanligste spørsmålene på ølforum, og det er en interessant diskusjon:Peller opp denne tråden igjen.
Har en humlesus-aktig oppskrift stående på 007 som nå er i ferd med å stoppe opp. OG 1.050, forventet FG 1.011. SG nå er 1.019.
1,4 liter starter på 1 ok, så skulle være bra pitching rate.
Ble mesket litt høyt (67-68) for ikke å ende med for høy utgjæring. Har brygget med denne flere ganger, og har alltid kommet opp på rundt 80-83%, men altså ikke denne gang tilsynelatende.
Pitchet på 17 grader. Steg til 18 grader og holdt der i 2 dager. Så 19 grader i 2 dager, og merket da at den sakket kraftig av. Har nå (dag 5) satt den opp til 20,8 grader i håp om å tyne litt mer ut av den, men den flokkulerer jo som stein...
Noen som har god erfaring med å tilsette tørrgjær for å få igang gjæringen igjen, eller bør jeg ta til takke med en lav ABV utgave. Den smaker godt, men skal egentlig tørrhumles om et par dager også.
Peller opp denne tråden igjen.
Har en humlesus-aktig oppskrift stående på 007 som nå er i ferd med å stoppe opp. OG 1.050, forventet FG 1.011. SG nå er 1.019.
1,4 liter starter på 1 ok, så skulle være bra pitching rate.
Ble mesket litt høyt (67-68) for ikke å ende med for høy utgjæring. Har brygget med denne flere ganger, og har alltid kommet opp på rundt 80-83%, men altså ikke denne gang tilsynelatende.
Pitchet på 17 grader. Steg til 18 grader og holdt der i 2 dager. Så 19 grader i 2 dager, og merket da at den sakket kraftig av. Har nå (dag 5) satt den opp til 20,8 grader i håp om å tyne litt mer ut av den, men den flokkulerer jo som stein...
Noen som har god erfaring med å tilsette tørrgjær for å få igang gjæringen igjen, eller bør jeg ta til takke med en lav ABV utgave. Den smaker godt, men skal egentlig tørrhumles om et par dager også.
61% utgjæring er så lavt at du må regne med at det ikke kan forklares med den mesketemperaturen. Hvis du ikke har termostatstyring på temperaturen, så kan den ha droppet ut i det temperaturen synker litt når gjæringen avtar. Jeg har aldri brukt denne gjæren, men den er vel troende til å gjøre sånt?
Egentlig ville jeg tro det burde holde å få gjæren opp i suspensjon igjen nå som du har fått opp temperaturen. Du har sikkert pitchet nok gjær, og hvis du ikke lot den stå og snurre for lenge på røreren, så burde den være i toppform, også. (Jeg tror du kan ødelegge en del hvis du både lar den stå for lenge på røreren og ikke gir den nok oksygen.)
Hvis den er utgjæret, dvs. har spist opp det som finnes av de sukkerartene den kan spise - det virker ikke sannsynlig i ditt tilfelle her - så har det liten hensikt å gjøre noe som helst. Du kan tilsette en litt sultnere gjær, som @Holmentoppen foreslår, og få ned FG noen poeng, men jeg tror ikke det vil endre karakteren på ølet så mye, bortsett fra at du får litt mer alkohol. Og dessuten er vel 007 en ganske sulten type, så jeg veit ikke helt hva du skulle bruke.