Hei
Satte for 6 dager siden en Imperial stout med en OG på 1.088, 1,5 liters starter med wlp007 med 2 rør. Lagde starteren litt større siden mr.malty mente jeg trengte 1 liter starter. Pitchet gjæren på torsdag på 19 grader og på lørdag og søndag har jeg satt opp tempen til 20 og 21 grader. Har jobbet jevnt frem til mandagen men har ikke hatt noe skikkelig stormgjæring med utblåsing, dog har det da boblet greit de første par dagene. Målte en SG i dag på 1.038 og ble egentlig litt skuffet da jeg har brukt wlp007 tidligere hvor den har gjæret som en helt og mer eller mindre gjæret seg ferdig på 3 dager.
Krausen er helt borte og det kan se ut som om det meste av gjær har bunnfelt. Jeg svirvlet på karet 15 sekunder for å prøve å få noe gjær i suspansjon igjen.
Er det flere som har slike erfaringer? Nå var jo dette første måling, men den burde vel ha klart å gjære seg ned til under 1.030 iallefall frem til nå. Blir litt bekymret siden krausen er borte osv osv..
Kan legge til at jeg har brukt 67% maris otter og 6% havregryn. resten er diverse caramalt og mørk brent malt samt sjokoladmalt. Mesket på 67 grader. Brukt ren oksygen med 2 mikron beluftningsstein (RF stål) i 90 sekunder.
Satte for 6 dager siden en Imperial stout med en OG på 1.088, 1,5 liters starter med wlp007 med 2 rør. Lagde starteren litt større siden mr.malty mente jeg trengte 1 liter starter. Pitchet gjæren på torsdag på 19 grader og på lørdag og søndag har jeg satt opp tempen til 20 og 21 grader. Har jobbet jevnt frem til mandagen men har ikke hatt noe skikkelig stormgjæring med utblåsing, dog har det da boblet greit de første par dagene. Målte en SG i dag på 1.038 og ble egentlig litt skuffet da jeg har brukt wlp007 tidligere hvor den har gjæret som en helt og mer eller mindre gjæret seg ferdig på 3 dager.
Krausen er helt borte og det kan se ut som om det meste av gjær har bunnfelt. Jeg svirvlet på karet 15 sekunder for å prøve å få noe gjær i suspansjon igjen.
Er det flere som har slike erfaringer? Nå var jo dette første måling, men den burde vel ha klart å gjære seg ned til under 1.030 iallefall frem til nå. Blir litt bekymret siden krausen er borte osv osv..
Kan legge til at jeg har brukt 67% maris otter og 6% havregryn. resten er diverse caramalt og mørk brent malt samt sjokoladmalt. Mesket på 67 grader. Brukt ren oksygen med 2 mikron beluftningsstein (RF stål) i 90 sekunder.