Mc.
Norbrygg-medlem
Åpnet en belgisk ale i går som var flasket 16/01. Der var det trykk !
FG var på 1010 ved flasking og nå var det 1000.
Når jeg ser i notatene mine så har dette skjedd før med øl som er gjæret med 3787.
Noen som har erfaringer med at denne gjæren tygger i seg siste rest av sukker når den er sulten nok ?
Brygget et øl med 3711 i samme gjæringskar 7 mnd tidligere. Kan det være rester av denne rakkeren som har overlevd i karet ? Har brygget flere øl med 3787 i mellom. Noen ble fatet.De er det vanskelig å si om de ble overkarbonert. Men de ca. 2 som ble flasket hadde ettergjæret på flaske.
Så da lurer jeg på om hvem er det som er synderen ? 3787 eller 3711 ?
FG var på 1010 ved flasking og nå var det 1000.
Når jeg ser i notatene mine så har dette skjedd før med øl som er gjæret med 3787.
Noen som har erfaringer med at denne gjæren tygger i seg siste rest av sukker når den er sulten nok ?
Brygget et øl med 3711 i samme gjæringskar 7 mnd tidligere. Kan det være rester av denne rakkeren som har overlevd i karet ? Har brygget flere øl med 3787 i mellom. Noen ble fatet.De er det vanskelig å si om de ble overkarbonert. Men de ca. 2 som ble flasket hadde ettergjæret på flaske.
Så da lurer jeg på om hvem er det som er synderen ? 3787 eller 3711 ?