Tenkte vi kunne lage en "offisiell" tråd for dette verktøyet.
Blichmann BeerGun er en flaskefyller som lar deg fylle øl fra fat over til flasker.
http://www.blichmannengineering.com/products/beergun
Mine spørsmål:
Hvor mye skum pleier folket å ende opp med når de fyller? Hvis noe i det hele tatt?
Idag hadde jeg enda en øvelses-session hvor jeg fylte 8-9 flasker på bjørnunger. Idet ølen kom til halsen, altså ikke den første innsnevringen på flaska, men den andre, der hvor selve halsen begynner, så hadde jeg skum opp til toppen.
Dette var tredje forsøket og jeg tror jeg gjorde det så riktig som jeg kunne. Flaskene jeg tappet til hadde stått i fryseren. Har 3m 3/16 slange med John Guest overgang til 3/8" for å komme inn på BeerGunen og ut av ball-locken på fatet.
Kjøleskapet har vært satt til 1C de siste to dagene, så jeg antar at fatet jeg tappet fra hadde denne temperaturen. Idet jeg åpner kjøleskapet for å skru på ventiler/etc så mister jeg jo litt temp, så skapet holdt 4 grader da jeg tappet. Mesteparten av 3m 3/16" lå inni skapet, det var ca 25 cm som stakk utenfor.
Fylte med ca 0.1 bar trykk, det gikk sakte mao. Rett før jeg flasket slapp jeg ut trykk på det aktuelle fatet og re-trykksatte det med nevnte 0.1 Bar.
Jeg ser det er luft/o2-dannelser allerede i 3/16" slangen. Har sjekket og tightet alle koblinger så langt det lar seg gjøre.
Hvor lite skum er det mulig å få? Kan det være at jeg kan droppe John Guest (Hvis de faktisk ikke er tette) og heller ha en laaang 3/8"?
Blichmann BeerGun er en flaskefyller som lar deg fylle øl fra fat over til flasker.
http://www.blichmannengineering.com/products/beergun
Mine spørsmål:
Hvor mye skum pleier folket å ende opp med når de fyller? Hvis noe i det hele tatt?
Idag hadde jeg enda en øvelses-session hvor jeg fylte 8-9 flasker på bjørnunger. Idet ølen kom til halsen, altså ikke den første innsnevringen på flaska, men den andre, der hvor selve halsen begynner, så hadde jeg skum opp til toppen.
Dette var tredje forsøket og jeg tror jeg gjorde det så riktig som jeg kunne. Flaskene jeg tappet til hadde stått i fryseren. Har 3m 3/16 slange med John Guest overgang til 3/8" for å komme inn på BeerGunen og ut av ball-locken på fatet.
Kjøleskapet har vært satt til 1C de siste to dagene, så jeg antar at fatet jeg tappet fra hadde denne temperaturen. Idet jeg åpner kjøleskapet for å skru på ventiler/etc så mister jeg jo litt temp, så skapet holdt 4 grader da jeg tappet. Mesteparten av 3m 3/16" lå inni skapet, det var ca 25 cm som stakk utenfor.
Fylte med ca 0.1 bar trykk, det gikk sakte mao. Rett før jeg flasket slapp jeg ut trykk på det aktuelle fatet og re-trykksatte det med nevnte 0.1 Bar.
Jeg ser det er luft/o2-dannelser allerede i 3/16" slangen. Har sjekket og tightet alle koblinger så langt det lar seg gjøre.
Hvor lite skum er det mulig å få? Kan det være at jeg kan droppe John Guest (Hvis de faktisk ikke er tette) og heller ha en laaang 3/8"?