To nye etiketter... :)

Har veldig lyst å lage et lignende øl, villig til å dele oppskrift?

Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
Her er oppskriften jeg brukte. Skulle jeg brygget den igjen ville jeg gått for granskudd kun i gjæringskar. Synes det gir en litt kvalmende gransmak når den blir kokt.

Statistics
Volume: 27 liters
Boil Volume: 29 liters
OG:1066
BG:1061
FG:1017
Alcohol:6.4 % by vol.
Colour:15 EBC (Amber)
Bitterness:52 IBU
BU/GU:0.78

Fermentables
Maris Otter Pale Malt 5EBC 5900g
Cara Munich 100 EBC 120EBC 200g
Biscuit Malt 50 EBC 50EBC 200g
Flaked Oats 4EBC 700g

Mash schedule: 66 degrees for 60 minutes, 78 degrees for 15 minutes.

Hops
Aurora 9.3% 52g 60minutes
Chinook 12.1% 20g 15minutes
Chinook 12.1% 16g 5minutes
Aurora 9.3% 12g 5minutes

Fermentation
Yeast: Safale US-05
Fermented at 20 degrees C for 14 days.

100g granskudd i 60 min (høstet 27.06)
50g granskudd i 10 min.
20g knuste einebær i 10 min.

"Tørrhumle" med 220g granskudd (høster 27.07) & 23g einebær
 
Her er settet med etiketter laget for min Kniksen klone. Laget til hyttetur med gjengen.
Advarer mot at hvis man ikke har spilt rollespill, og da spesielt D&D, så vil man nok ikke ta ideen bak.Charisma .jpg constitution copy.jpg intelligence copy.jpg strenght .jpg Wisdom .jpg
 
Da har årets juleøl fått etiketter:

Photo%2B08.10.2015%252C%2B19.41.20.jpg

Photo%2B08.10.2015%252C%2B19.41.57.jpg
 
Her er settet med etiketter laget for min Kniksen klone. Laget til hyttetur med gjengen.
Advarer mot at hvis man ikke har spilt rollespill, og da spesielt D&D, så vil man nok ikke ta ideen bak.Vis vedlegget 20928 Vis vedlegget 20929 Vis vedlegget 20930 Vis vedlegget 20931 Vis vedlegget 20932

Artige etiketter, men om det ikke er for seint, så er det en skrivefeil i tittelen på "Strength" (du har skrevet "Strenght") :)

Om det er for sent å endre, så server de andre først - da er det ingen som merker skrivefeilen :D
 
Artige etiketter, men om det ikke er for seint, så er det en skrivefeil i tittelen på "Strength" (du har skrevet "Strenght") :)

Om det er for sent å endre, så server de andre først - da er det ingen som merker skrivefeilen :D
Hehe, jeg fanget det heldigvis opp selv før de gikk i "trykken".
 
Det hender jo at det blir litt dødtid mellom brygging, flasking, og konsumering.
Da dukker det gjerne opp et og annet nytt etikettdesign. I dette tilfellet basert på gamle kjente:p
Til venstre er en nordengelsk brown ale, delvis basert på jamil sin i bcs. Den til høyre er en slags kloning av old speckled hen.
ImageUploadedByTapatalk1445351389.445010.jpg
 
Aner ikke, den har kun stått en drøy uke på flaske. Dessuten er det en evighet siden jeg smakte originalen så jeg vet ikke om jeg er i stand til å bedømme likheten uansett :D
Har som vanlig ikke notert kilde på oppskrift, men er ganske sikker på at jeg brukte dette utgangspunktet:
http://www.britishbrewer.com/2010/02/recipe-old-speckled-hen-version-1/
Byttet ut ekstrakt med maris otter og tilsatte 100g pale chocolate for farge da de bare hadde pale crystal i butikken.
Gjæret med wlp013.
 
Har satt sammen en oppskrift, basert på flere kilder (tror jeg), som ser sånn ut:
90 % Maris Otter
10 % CaraMunich I
Northern Brewer @ 60 min
EKG @ 15 min
EKG @ 5 min
IBU 35, OG 1.048, FG 1.012. Har slurry fra Wyeast 1318. Kan det funke?
 
Tilbake
Topp