Birger Eriksen-dagen

Hadde glemt at jeg hadde årlig helsesjekk i dag, så innmesk må vente til ca 12[emoji1591]
 
Her er koken igang.

Vørteren en vel det man kan kalle svart

2018-04-09 09.42.40.jpg

På grunn av latterlig lavt vannopptak i meske ble det veldig fullt (eller så er det jeg som har målt opp feil vannmengde..?)
Jeg får veie mesken senere for å finne ut om jeg har rotet med vannet.
2018-04-09 10.16.04.jpg

Har 3 liter ekstra som skal oppi når det har kokt litt, slik at det blir plass.
Øker koketiden fra 3 til 5 timer for å komme til ønsket volum og OG.

65% meskeeffektivitet, med batch sparge i 3 runder.
 
Her er koken igang.

Vørteren en vel det man kan kalle svart

Vis vedlegget 36260

På grunn av latterlig lavt vannopptak i meske ble det veldig fullt (eller så er det jeg som har målt opp feil vannmengde..?)
Jeg får veie mesken senere for å finne ut om jeg har rotet med vannet.
Vis vedlegget 36259

Har 3 liter ekstra som skal oppi når det har kokt litt, slik at det blir plass.
Øker koketiden fra 3 til 5 timer for å komme til ønsket volum og OG.

65% meskeeffektivitet, med batch sparge i 3 runder.

Du har nok ikke målt feil. Mindre absorbering pr kg i store grister.
 
Bra å se kosebrygging på dagtid med muligheter for lange koketider. Endte opp med 17 liter 1096-vørter, og fikk ikke tid til å vente på full nedkjøling, så jeg pitchet lagergjær på 16 grader.
f7395b5b48ae055cc5d0b3b86bb6739e.jpg
 
Tilbake
Topp