Birger Eriksen-dagen

Jeg pitcher Lidakveiken. Det er bestemt. Og da en overdose. Det røret jeg holder i hånden litt lenger oppe er sikkert nok til 150 liter øl med ca OG 1.080-1.090. og smaksprofilen er: Soft, fruity, milky caramel aroma.

Birger, møt Lida på 33°C!
 
Sweet
4b1d2df9131a05f251f5d956ccf06674.jpg
 
Du verden. Godt jeg sitter og jobber like ved. Hermsen begynte å koke som eff. Som vanlig er det litt koking mot slutten pga en verdi jeg har satt i PID'en, men nå sluttet det aldri å koke. For seig flow gjennom hermsen med dagens oppskrift.
 
Du verden. Godt jeg sitter og jobber like ved. Hermsen begynte å koke som eff. Som vanlig er det litt koking mot slutten pga en verdi jeg har satt i PID'en, men nå sluttet det aldri å koke. For seig flow gjennom hermsen med dagens oppskrift.
På veg mot utmesk det koker da?

Sent via Tapatalk
 
Da er gjæringsbøtten kommet i skapet og "koblet opp" med temperatur-overvåking med Templogger fra @msevland
Kan følges på http://kb98.templogg.no

Vis vedlegget 36272

Må kjøle ned til 16 grader før jeg tilsetter en dose oksygen og pitcher WLP007

"Day 4 temp: 79C". (hvis du ikke hadde hatt kjøling that is).

Jeg skal tappe en Cascade SH på fat så jeg får brukt det gjæringskaret denne gangen. Speidel 20L (som har litt headspace i tillegg). Det har alltid vulkanisert som pokker tidligere. Det beste var den gangen jeg bare hadde Julabøtte på 15L til 14L vørter.
 
På veg mot utmesk det koker da?

Sent via Tapatalk

Jepp. Har satt PID'en til å overskyte med to grader i en kort tid for hvert steg, for å nå stegene raskere. Men nå har jeg skrudd ned, i tilfelle jeg glemmer det en annen gang så det ikke tørrkoker. Sikringen går jo men da trengs det nytt element.
 
Mye fint å se. Kanskje noen bør starte en tråd som heter Stout-porno?

Jeg ga gjæren en hjelpende hånd ved å ta en liter vørter utskilt fra mugge med bunnfall i kjøleskapet, tilsatte oksygen i 30 sekunder. Råstoff for cellevekst.
 
Skar seg litt på slutten her. Sur starter (Kanskje, men tok ingen sjanse). Stresset på det, så glemte å kjøre WP, noe som resulterte i 20 min lenger kjøling. Lokket på gjæringsbøtta sprakk når jeg ristet den. Låste meg ute av huset når jeg skulle ned i kjelleren for å sette det i gjæringsskapet. Kjeringen tok ikke telefonen, så ble stående der en stund.
Jaja. Birger Eriksen hadde større utfordringer 9 april.
 
Jeg fortsetter min streak med å slite kraftig med effektiviteten fra mesk. Bommer med nesten 10 poeng. Forlenger koketia, tilsetter litt ekstra DME og setter meg nå ned med bibelen for å gå prosessen i sømmene og forsøke å finne ut en gang for alle hva søren som skjer. Nå slet jo Birger også med noe lignende da, at effektiviteten til kanonbesetningen ikke var god nok, slik at han kun fikk avfyrt to skudd. Således passer det jo litt..
 
Jeg fortsetter min streak med å slite kraftig med effektiviteten fra mesk. Bommer med nesten 10 poeng. Forlenger koketia, tilsetter litt ekstra DME og setter meg nå ned med bibelen for å gå prosessen i sømmene og forsøke å finne ut en gang for alle hva søren som skjer. Nå slet jo Birger også med noe lignende da, at effektiviteten til kanonbesetningen ikke var god nok, slik at han kun fikk avfyrt to skudd. Således passer det jo litt..

Det enkleste trikset er å ta gode notater, type alt som har med effektivitet å gjøre og jobbe ut fra det. Jeg har laget et regneark hvor jeg plotter inn hvert brygg og så kan jeg gå inn og se hva jeg burde forvente av et neste brygg med "ny" maltmengde. Det funker finfint. Får opp en graf og hvis jeg har et brygg på x kg malt så ser jeg på grafen hva forventet effektivitet burde være. Har også et nytt et hvor jeg ser forventet effektivitet ut fra mesketykkelse som jeg har enda mer trua på.
 
Jeg noterer 39 liter til kok med preboil-OG på 1.089. Vanligvis pleier jeg å ha rundt 60. Men dette har vært en bryggedag preget av mange avbrytelser og mye tull. Jeg stikker ut og setter til kok NUH! :D
 
Jeg noterer 39 liter til kok med preboil-OG på 1.089. Vanligvis pleier jeg å ha rundt 60. Men dette har vært en bryggedag preget av mange avbrytelser og mye tull. Jeg stikker ut og setter til kok NUH! :D

Jeg driver fortsatt og tapper til kok. Har vært drit-treg idag, to timer har jeg sittet og sett på at jeg tapper til kok nå.. latterlig.
 
Tilbake
Topp