Moro lesning dette her!
Og veldig inspirerende for meg som rekrutt. Skal se om ikke jeg får meldt meg til tjeneste neste år [emoji16][emoji378][emoji571]
Her er link til et foreløpig arbeidsdokument. Forslag til forbedringer mottas med takk.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1GchFUjEeASGw2oi1FMTTRi8vkobp8vtl5LIf3iP8FO4/edit?usp=sharing
Siden dette er et spesielt øl, regner jeg med at hver og enkelt gjærcelle er seg sitt ansvar bevisst og ikke gir seg før jobben er ferdig gjort.Hva er forventa FG på den motorolja der? WLP007 gir seg vel på rundt 11-12%? 1.045'ish FG?
Bra initiativ!
Men hvis jeg kan pirke. Jeg ville erstatett"OG over 1.110" med at det skal være over 10%, som egentlig var kriteriet mitt for å kalle det et Birger Eriksen, sånn har det alltid vært egentlig. Det spørs jo på utgæring og hvordan man gjør det for å bikke 10%
Førstereis på meg og. Har vært artig å lurke på forumet, men da jeg fant denne tråden, visste jeg at jeg måtte melde meg til tjeneste!
Første gang jeg dobbelmesket, så jeg hadde ingen ideer om utfallet. Landet på 1.100, så effektiviteten har sikkert ikke blitt all verdens. Ble en lang dag, så det er godt det er ett år til neste gang.
Sent fra min LON-L29 via Tapatalk
@LarsUlv må jo sende den inn til Fosseid og Vit Hva Du Drikker.Imponert over hvor langt over 1.100 folk skal prøve å klemme denne. Var det ikke larsulv som kylte til med 1.136? Kokt vekk 16 liter? Dritartig.
Skal måle selv nå, target var 1.115 men jeg lå to poeng under før kok.
Bra med liv i Birger 9 timer etter pitch. Tutler og går på 17 grader. Tilsatte en runde til med O2.
Why not? Men hvorfor runder arket av verdiene for OG?Skulle vi lagt inn en kolonne for lag time i arket? Intet tegn til liv i min etter 27 timer.
Store øl kan med fordel ha en ekstra dose oksygen for å sikre god utgjæring og en renere gjæringsprosess. Greia er at gjæren da får mer oksygen til å formere seg opp flere ganger og blir ikke like fort utslitt. Jeg har aldri gjort det selv, da dette er mitt første øl som er så kraftig. Dersom du oksygenerte godt ved pitch og bruker mye og sunn gjær, så vil jeg tippe at du kommer deg godt gjennom uten en ekstra tilsetning. Jeg bruker ren O2 og trenger bare å lirke slangen inn under lokket og skru på, så infeksjonsfaren for min del mener jeg er ganske liten.Hvor mye er det å hente på å tilsette mer O2 etter at gjæringen har kommet i gang? Er det verdt det ift infeksjonsfaren?