Hvilke erfaringer har dere med WLP300 i tysk hveteøl? Hvilken temperatur liker du å la den gjære på?
Mye banan.
14 grader.
Det var en overraskende lav gjæringstemperatur.
Pitch rate kan også være nyttig å vite.
Jeg pitcher lavt på hveteøl. Tror jeg får frem mer estere fra gjæren på den måten.
Sent fra min SM-N950F via Tapatalk
I denne artikkelen oppgis det veldig vide grenser; 3-8 milliarder pr. liter; altså 75-180 milliarder til et 25-liters brygg. Selv det høyeste tallet der er lavt i forhold til hva jeg bruker, mens det laveste vel er bare litt under @Miguels tall. Forøvrig sier forfatteren at "The pitch in not a suitable parameter for home brewers to influence the banana flavor.
Clove aromas are hardly influenced by the pitch rate."
Børre ligger på 0.56.
Jeg er ikke så verst i matte, men hvordan fikk du mine 75% til å bli 0.56?[emoji2962]
Sent fra min SM-N950F via Tapatalk
Joda, den artikkelen der har (bør iallefall) de fleste som er interessert i bayersk hefe ha lest.
Jeg vil si at han har både rett og ikke helt rett mtp isoamyl acetate. Men 0.57 er iallefall det beste utgangspunktet for å manipulere estere videre fra, for meg iallefall. Nellik mener jeg er som jeg har sagt tidligere, de er satte. Måten å få frem eller kamuflere de på er å manipulere mengden estere, for å enten få de mer frem, altså dempe esterne, eller omvendt. Men hvis du pitcher veldig mye, så vil du få færre estere, i følge meg iallefall, det er derfor jeg kom frem til en rate som er lavere enn 0.75 som er vanlige for ales.
Eller 57% av hva mrmalty anbefaler mao?
men anbefaler ikke mrmalty 1 M cells / mL / °P?