Høy karbonering på flaske

Hei.

Har brygget noen brygg nå og synes jeg får lite karbonering på de. Har gått opp i 3 pakker gjær og gått så mye
opp i sukker, at det har ødelagt brygget på smak.

Spørsmålet mitt er om det kan være lurt å virvle opp igjen bunnfallet i gjæringsbøtten for å få med mer av
gjærrestene over i flasken, eller vil det danne usmaker på ølen? Da kunne man jo bare latt være å stikke om, og virvle rundt.

Jeg tar heller ekstra bunnfall og god karbonering, enn dau øl.

På forhånd takk.
 
Hei.

Har brygget noen brygg nå og synes jeg får lite karbonering på de. Har gått opp i 3 pakker gjær og gått så mye
opp i sukker, at det har ødelagt brygget på smak.

Spørsmålet mitt er om det kan være lurt å virvle opp igjen bunnfallet i gjæringsbøtten for å få med mer av
gjærrestene over i flasken, eller vil det danne usmaker på ølen? Da kunne man jo bare latt være å stikke om, og virvle rundt.

Jeg tar heller ekstra bunnfall og god karbonering, enn dau øl.

På forhånd takk.
Hva slags gjær bruker du?
 
Hvor mange liter til gjæring? US-05 gjør jobben greit hos meg med 2 pakker på 23 liter.

Hvilken temperatur står flaskene på under karboneringa?

Og hva mener du med "mye opp i sukker"? 6 gram pr liter bør holde i massevis.
 
05 skal være uproblematisk angående flaskekarbonering. Snu flaskene litt opp og ned slik at du virvler opp litt i gjæren, og sett de på 22+ grader, 25 grader er helt topp. 6 - 7 g sukker pr liter pleier å tilfredsstille de fleste.
 
Tilbake
Topp