Grunnen til at jeg har gjort det er pga meskekar på 50 liter og gjæringstank på 64 liter. For å kunne utnytte gjæringstanken maksimalt.

Men i morgen skal jeg prøve på nytt, men denne gangen vanne ut etter gjæring.
Så får vi se om jeg kommer enda et skritt nærmere industripilsen:)
 
Er det forresten noen som har prøvd deoksygenering av vann ved bruk av nitrogen?
Går sikkert finfint det også, men hvorfor? Nitrogen er typisk dyrere enn CO2 for oss hjemmebryggere. Jeg har nitrogen også men ikke brukt det til dette formålet.
 
Går sikkert finfint det også, men hvorfor? Nitrogen er typisk dyrere enn CO2 for oss hjemmebryggere. Jeg har nitrogen også men ikke brukt det til dette formålet.
Bare leste at dette er kanskje den mest effektive måten for å fjerne oksygen i vann. Dessuten, så har vi flere nitrogen flasker på jobben som var til «overs» :)
 
Da har jeg fått vannet ut industripilsen, ble så jeg kokte vannet og purget med CO2. Deretter har jeg fått filtrert den og står nå til modning.
Smaken er så langt veldig lovende. Satser på 4 ukers modning, før jeg pasteuriserer og karbonerer den.
Når den er ferdig, så skal jeg få sendt et par bokser for vurdering til deg @Finn Berger. Er jo du som er regjerende Norgesmester i lys lager:)
 

Vedlegg

  • Skjermbilde 2025-03-04 102216.jpg
    Skjermbilde 2025-03-04 102216.jpg
    64,9 KB · Sett: 20
Da har jeg fått vannet ut industripilsen, ble så jeg kokte vannet og purget med CO2. Deretter har jeg fått filtrert den og står nå til modning.
Smaken er så langt veldig lovende. Satser på 4 ukers modning, før jeg pasteuriserer og karbonerer den.
Når den er ferdig, så skal jeg få sendt et par bokser for vurdering til deg @Finn Berger. Er jo du som er regjerende Norgesmester i lys lager:)
Hehe - så lenge det varer:). Har skumle konkurrenter!

Nå kvalifiserer det meg uansett ikke uten videre som supersmaker, er jeg redd. Men akkurat "industripilssmaken" skal jeg kunne uttale meg om:). Så jeg tar gjerne i mot .

Hvis du sender inn bidrag til vårens flaskekonkurranse i Oslo/Akershus - den er åpen for alle - kan du jo legge ved pilsen din der;). Bidrag leveres enten direkte 6. mai, eller de kan sendes til meg sånn at jeg kan ta dem med 6. mai.
 
Hehe - så lenge det varer:). Har skumle konkurrenter!

Nå kvalifiserer det meg uansett ikke uten videre som supersmaker, er jeg redd. Men akkurat "industripilssmaken" skal jeg kunne uttale meg om:). Så jeg tar gjerne i mot .

Hvis du sender inn bidrag til vårens flaskekonkurranse i Oslo/Akershus - den er åpen for alle - kan du jo legge ved pilsen din der;). Bidrag leveres enten direkte 6. mai, eller de kan sendes til meg sånn at jeg kan ta dem med 6. mai.
Men industripilsen kvalifiserer seg vel ikke til flaske konkurransen? Ser ut som det er mørk lager, men ikke lys!?
 
Men industripilsen kvalifiserer seg vel ikke til flaske konkurransen? Ser ut som det er mørk lager, men ikke lys!?
Det stemmer, men om du brygger noen av de typene som konkurransen omfatter, kan du legge ved pils til meg i samme pakka - så slipper du unna med ei pakke:). Har du ikke noe som passer, kan du jo bare ha i litt sukkerkulør i pilsen, så blir den en schwarzbier;).
 
Det stemmer, men om du brygger noen av de typene som konkurransen omfatter, kan du legge ved pils til meg i samme pakka - så slipper du unna med ei pakke:). Har du ikke noe som passer, kan du jo bare ha i litt sukkerkulør i pilsen, så blir den en schwarzbier;).
Rart om jeg ikke har noe av det på lista der på lager. Meget mulig at jeg sender med noe til konkurransen også:)
 
Siste batch Industripils begynner å bli ferdig modnet, så straks blir det pasteurisering og karbonering (og smaksprøve kommer i posten @Finn Berger:)). Jeg har smakt litt på den og mener den smaker mer som en internasjonal Industripils enn en norsk industripils.
Er det noen som har prøvd å tilsette tørrhumling eller humle i whirlpool/hop stand for mer fruktig/parfymert smak på en pilsner?
I så fall hvilke humletyper og mengde?
 
Siste batch Industripils begynner å bli ferdig modnet, så straks blir det pasteurisering og karbonering (og smaksprøve kommer i posten @Finn Berger:)). Jeg har smakt litt på den og mener den smaker mer som en internasjonal Industripils enn en norsk industripils.
Er det noen som har prøvd å tilsette tørrhumling eller humle i whirlpool/hop stand for mer fruktig/parfymert smak på en pilsner?
I så fall hvilke humletyper og mengde?
Målet er jo ikke å få pilsneren mer fruktig eller parfymert. Det vil vi ikke! (Ta en kikk på aromakart for klassiske pilshumler.) Jeg har kjørt med ganske massive doser i en slags kombinert sein tilsetning/whirlpool, og det gir ikke særlig effekt.

Det er veldig sjeldent jeg finner pils med skikkelig humlekarakter - og jeg sliter med å få det til i egne pils.
 
Når jeg brygger (nord)tysk pils, er det vanskelig å få til den ønskede humlepunchen fra aromaen. Når det gjelder internasjonal eller norsk industripils er det - i denne problemstillingen - heldigvis ikke påkrevet. Faktisk tvert imot.
 
Tilbake
Topp