Finn Berger
Moderator
Jeg har gjort dette i hjemmebryggersammenheng og det fungerte aldeles utmerket
Jeg helte kokende vann på cornelius fat (5 liter per fat), så skrubba jeg dette med CO2 ned stigerøret og ut sikkerhetsventilen for å blåse ut eventuelt rester av oksygen. Ringnes bruker CO2 skrubbing også i litt større skala
Deretter kjølte jeg ned vannet med trykk koblet til fatene for å unngå å implodere og så motrykksfylte jeg fatene med pils brygget til 6,5% for å fylle fatene helt opp.
5 liter oksygenfritt vann
+ 14 liter high gravity øl på 6,5%
= 19 liter nedbrygget øl på 4,8%
Husk at også IBU blir «vannet ut» så originalbrygget må ha høyere IBU enn målsetningen for ferdig øl.
Jeg kan legge til LODO-trikset, også: Tilsett litt sukker og gjær (en veldig tynn sats, altså), og la det stå over natta.Kokende vann på Cornelius fat - helt fult.
La det kjøles på fat under co2 trykk for å hindre implodering
Tre måter som virker tilforlatelige - men jeg kjenner meg likevel ikke trygg.