Tørrgjær vs ferskgjær

Et alternativ til å bunnhøste fra brygg, er jo å sette en starter hver gang, og ta vare på en del av den. Da trur jeg du kan holde det gående lenger. Jeg ville heller topphøste, når det er mulig, men er det ikke det, er "seriestartere" antakelig det beste.

Det er kanskje det jeg ser for meg. Virker som det kanskje gir best kontroll på kvalitet og mengde
 
Det er kanskje det jeg ser for meg. Virker som det kanskje gir best kontroll på kvalitet og mengde
Trur det er en grei løsning. Ut fra teori trur jeg det da er ekstra viktig å ikke la starteren bli stående og spinne etter at den er ferdig, fordi det vil redusere glycogenlagrene. Dermed synker holdbarheta.

Forøvrig: Jeg var på Strømmen i dag, og gladnyheta er at de ikke skal kutte ut ferskgjær, men være litt forsiktigere med å bestille ny før det er nær slutt på den de har. Jeg antar at det betyr at utvalget vil måtte variere litt, så det er sikkert lurt å følge med på beholdninga av favorittgjæren. (Du kan jo for så vidt like gjerne kjøpe med det samme de får inn ny forsyning, for du oppbevarer jo like godt i kjøleskapet ditt hjemme som i kjølerommet på Strømmen:).)
 
Trur det er en grei løsning. Ut fra teori trur jeg det da er ekstra viktig å ikke la starteren bli stående og spinne etter at den er ferdig, fordi det vil redusere glycogenlagrene. Dermed synker holdbarheta.

Forøvrig: Jeg var på Strømmen i dag, og gladnyheta er at de ikke skal kutte ut ferskgjær, men være litt forsiktigere med å bestille ny før det er nær slutt på den de har. Jeg antar at det betyr at utvalget vil måtte variere litt, så det er sikkert lurt å følge med på beholdninga av favorittgjæren. (Du kan jo for så vidt like gjerne kjøpe med det samme de får inn ny forsyning, for du oppbevarer jo like godt i kjøleskapet ditt hjemme som i kjølerommet på Strømmen:).)
Men den ferskgjæren de fremdeles har på lager er gått ut på dato (enten Feb/2025 eller Juni/2025).
Sa de noe om når de får inn ny gjær? Blir det kun Imperial eller både Imperial og Whitelabs?
 
Tilbake
Topp