Hei Lars,
Takk for gode råd.
Jeg tenker at jeg vil gjøre ett lite oppkok og justere OG samtidig. Jeg kjøler som jeg ellers ville gjort, med spiralkjøler. Heller på fat og tilsetter gjær. Jeg tror jeg vil la den gjære helt ut, tilsette gjærstopp og justere sødmen med tilsetting av sukkerlake, så...
Hei,
Jeg skal sette Cider laget av egne epler.
Jeg har sett litt rundt og ser at bryggselv har ett oppsett på hvordan man kan lage Cider:
https://www.bryggselv.no/blogg/lag-egen-cider-juicemaskin/
Jeg er litt usikker på ang tilsetting av Campden tabelett. Jeg ser at det er potassium...
Det er egentlig ikke tvil nei. Den har stått alt for kaldt. Jeg har flasket 23 liter og tenker å sette disse i romtemp og satser på at bakteriene takker meg om ett år.
Da har jeg 3 pet flakser igjen som jeg også setter varmere frem til påske før jeg flasker
Hei,
Jeg har brygget en surøl for1,5 år siden, Andrimne payottenland.
Tappet denne på flasker i dag og ble egentlig litt skuffet over at den ikke var mer sur enn den var.
Utvikler lacto mer syrlighet ved lagring eller produserer roselare blenden mindre syrlighet?
Skulle tro 1,5 år gjorde...
http://www.cask.com/canning-systems/mcs-manual-canning-system/
Hva koster denne mon tro?
Regner med at kona blir fornøyd når jeg installerer denne på vårt 35 kvadrat kjøkken! ;)
Vørteren lukter helt greit nå. Jeg satte en ganske heftig starter (for meg å være) på over 4 liter.
Ble bare veldig overrasket siden jeg har brygget en del lager tidligere men ikke hatt en så heftig lukt på starteren før...
hei,
Satt på søndags formiddag starter med wlp833 gjær i romtemp.
Erlenmeywrkolbe rett på komfyr og ingen problemer med selve utførelsen. Alt som vanlig, nøye med hygienen osvosv.
Brygget i dag og etter jeg var ferdig å tilsette starteren luktet jeg oppi kolben og det må ha vært svovel... Mulig...
Hadde akkurat samme saken for noen mnd siden. Tok ikke sjansen på å fortsette prosessen så dette havnet i dass. Gi meg en tilbakemelding på hvordan det går da CorgiStyle! :)
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.