Mange fine svar her, takk!
Når jeg skreiv at jeg ville bevare kulturen rein, så mente jeg egentlig "rein i smaken" i første omgang. Jeg er gira på å smake kulturen alene. Men godt poeng å ta vare på kulturen før jeg tilsetter ny gjær.
Grunnen til at jeg ikke tror det vil funke så bra med å...
Mulig jeg ikke var flink nok til å formulere meg, men det jeg er redd for er at denne «husgjæren» ikke evner å gjære ut tilstrekkelig tørt. Så jeg tror ikke det nytter å tilsette mer av den samme..
Noen som har erfaringer med å tilsette gjær i et ferdig øl som ikke blei tørt nok?
Hvilken gjær bør jeg bruke? Noen som har prøvd noe som ikke funka, som kan la meg lære av deres feil (så jeg slipper å gjøre dem sjøl..)
Mer bakgrunn for den som er interessert:
Jeg har et mini-brygg stående...
Det gjør det nok, men "ta knekken på" er jo et definisjonsspørsmål. Hvor fort går det f.eks. hvis man pitcher en aktiv starter av killer-vingjær sammen med en aktiv starter av ale-gjær? Rekker ale-gjæren å gjøre noe som helst, dør den med en gang, eller dør den såpass sakte at nesten hele...
Jeg så en metode for noen år siden for folk med liten plass som kanskje kunne funke i drivhus: Man lar humla klatre oppover et snøre, dette snøret lar man gå over en trinse og ned i en snelle eller lignende. Så ruller man ut snøre etterhvert som humla klatrer, slik at den aldri når til topps...
Jeg bygger diverse blandede kulturer, og driver også og resirkulerer disse, og har i den forbindelse noen spørsmål om vingjær (som jeg vurderer å innkorporere i en kultur).
-Har lest meg til (http://www.babblebelt.com/newboard/thread.html?tid=1108752780&th=1275037001&pg=6&tpg=1&add=1 , basert...
Er noen resultater om IBU-sensitivitet hos Lacto i denne:
https://www.whitelabs.com/sites/default/files/R%26D%20Wild%20Yeast%20and%20Bacteria%20Experiments_2.pdf
Finnes det noen løsning for å kjøle/svale en glassballong over lengre tid? Jeg har ikke plass til å sette den i et kjøleskap.
Bakgrunnen er at en bod i kjelleren som hittil har vært relativt sval nå ikke lenger kommer til å være det. Min svigerinne flytter inn i tilstøtende kjellerlelighet og...
Så lenge den har tørka helt ut er det bare å karbonere som vanlig. Kanskje ha i litt champagnegjær for å sørge for at karboneringen skjer rimelig kjapt.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.