Nylig innhold av Dalaker

  1. Dalaker

    Beste gjær for å tørre ut et øl?

    Mange fine svar her, takk! Når jeg skreiv at jeg ville bevare kulturen rein, så mente jeg egentlig "rein i smaken" i første omgang. Jeg er gira på å smake kulturen alene. Men godt poeng å ta vare på kulturen før jeg tilsetter ny gjær. Grunnen til at jeg ikke tror det vil funke så bra med å...
  2. Dalaker

    Beste gjær for å tørre ut et øl?

    Mulig jeg ikke var flink nok til å formulere meg, men det jeg er redd for er at denne «husgjæren» ikke evner å gjære ut tilstrekkelig tørt. Så jeg tror ikke det nytter å tilsette mer av den samme..
  3. Dalaker

    Beste gjær for å tørre ut et øl?

    Noen som har erfaringer med å tilsette gjær i et ferdig øl som ikke blei tørt nok? Hvilken gjær bør jeg bruke? Noen som har prøvd noe som ikke funka, som kan la meg lære av deres feil (så jeg slipper å gjøre dem sjøl..) Mer bakgrunn for den som er interessert: Jeg har et mini-brygg stående...
  4. Dalaker

    Bakke brygg

    Da får pokkermegta poden ta sin del av bærejobben!
  5. Dalaker

    Spørsmål om vingjær (killer strains, mixed fermentations, etc.)

    Ser ut til å være basert på samme podcastepisode som "min" kilde.
  6. Dalaker

    Spørsmål om vingjær (killer strains, mixed fermentations, etc.)

    Det gjør det nok, men "ta knekken på" er jo et definisjonsspørsmål. Hvor fort går det f.eks. hvis man pitcher en aktiv starter av killer-vingjær sammen med en aktiv starter av ale-gjær? Rekker ale-gjæren å gjøre noe som helst, dør den med en gang, eller dør den såpass sakte at nesten hele...
  7. Dalaker

    Humle Nordbrau på Plantasjen

    Jeg så en metode for noen år siden for folk med liten plass som kanskje kunne funke i drivhus: Man lar humla klatre oppover et snøre, dette snøret lar man gå over en trinse og ned i en snelle eller lignende. Så ruller man ut snøre etterhvert som humla klatrer, slik at den aldri når til topps...
  8. Dalaker

    Bakke brygg

    Da jeg var ung måtte jeg bestille malten i 25 kg sekk på nett og bære den hjem fra postkontoret : )
  9. Dalaker

    Spørsmål om vingjær (killer strains, mixed fermentations, etc.)

    Jeg bygger diverse blandede kulturer, og driver også og resirkulerer disse, og har i den forbindelse noen spørsmål om vingjær (som jeg vurderer å innkorporere i en kultur). -Har lest meg til (http://www.babblebelt.com/newboard/thread.html?tid=1108752780&th=1275037001&pg=6&tpg=1&add=1 , basert...
  10. Dalaker

    Oppskrift på gjær.

    Er noen resultater om IBU-sensitivitet hos Lacto i denne: https://www.whitelabs.com/sites/default/files/R%26D%20Wild%20Yeast%20and%20Bacteria%20Experiments_2.pdf
  11. Dalaker

    Mulig å få tak i bisongrass?

    Bisongrass (Marigras) brukes til å smakssette Zubrowka . Noen som veit om det går an å få tak i noe sånt?
  12. Dalaker

    God (nettbasert) kilde til tørka frukt?

    Noen som veit om et bra sted å få tak i tørka frukt, særlig kirsebær?
  13. Dalaker

    Vin og sulfitter

    Noen som har erfaring med å tilsette vin i øl? Hvordan vil eventuelle sulfitter påvirke gjæren i ølen?
  14. Dalaker

    Kjøling av glassballong for langtidslagring?

    Finnes det noen løsning for å kjøle/svale en glassballong over lengre tid? Jeg har ikke plass til å sette den i et kjøleskap. Bakgrunnen er at en bod i kjelleren som hittil har vært relativt sval nå ikke lenger kommer til å være det. Min svigerinne flytter inn i tilstøtende kjellerlelighet og...
  15. Dalaker

    Flasking av Brett Saison - Hvordan få korrekt karbonering

    Så lenge den har tørka helt ut er det bare å karbonere som vanlig. Kanskje ha i litt champagnegjær for å sørge for at karboneringen skjer rimelig kjapt.
Tilbake
Topp