Siterer Garh: Tanken bak å tilsette sukkeret etter gjæringen har pågått en stund, er at gjæren ikke skal få "sukkersjokk". Hvis gjær får tilgang på for store mengder enkle sukkerarter, kan det svekke dens evne til å ta opp og bryte ned maltose.
Viss man leser første side av posten så får man...
Noen som har et godt forslag på en god sommerfrisk pils som jeg kan prøve å lage?
Det er mest for maddamen. Ho er ikke så gla i IPA som jeg verdsetter en del. Jeg kunne tenkt meg ei sommerfriks, lettdrikkelig som jeg kunne tilby ho.
Jeg har lille speidelen.
Takker for forslag:)
Takk skal du ha Gahr:) Får sette dei tilbake i varmeskapet på 22-23 grader. Noen ide om hvor lenge? Måte å sjekke om dei e nok karbonert? Opne ei flaske og korke igjen kanskje?
Hei
Prøver å få svar her først:)
Jeg har flaska Trippelen min. Brukte 9 gram sukker til carbonering. Jeg hadde sukkerlaken på flaskene før tapping. Den sto til carbonering i 19 dager på 20 grader. Tenkte no i går at jeg skulle tjuvsmake ei flaske:) (veit den skal modnes i nesten ett år) Men...
Dei batchane ej har satt så slutta det å puttre i låsen etter 3-4 dager. Men la den stå i 14 dager du. Gjæra trenge tid på seg. Stormgjæringa er nok over, men gjæra "rydder" etter seg også.
Bare gjør det som Audun F sa. Ha i malten når du får beskjed om det. Spidelen vil holde 48 grader til du har kvitert for at du har hatt oppi malten.
Du lar det bare gjære i 14 dager. Mål SG før du har oppi gjær og når det nærmer seg 14 dager. SG vil droppe mest dei første dagene. Til...
Har ikke erfaring med det ølet. Det meste du beskrive er normalt:) Humla i gjæringskaret vil bare synke ned så det går bra. Gjæring kan se litt stygt ut. SG 1050 til 1014 er heilt normalt. La det stå i 14 dager. det blir heilt sikkert bra:)
Nei det har ikkje blitt mange enda. 1stk juleale som har begynt å bli veldig bra no:) litt seint men bedre enn aldri. så har ej satt 2 stk IPA som blei veldig bra:)Og no til helga så blir det tapping av en belgisk trippel. det skal ver en Bøvelen klone, men traff ikkje heilt. Blei litt mer...
Da har den tripellen min stått nesten 14 dager. Målte OG til 1005.... Det er vel litt lavt? Har det noe å si? Pluss der har vert litt søt lukt. Kan minne litt om banan.... Den lukta er neste borte no. Kan den med fordel så på gjæringskaret ei stund til?
Takker for svar:)
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.