Clarity ferm skal ikke forandre smaken, det eneste den gjør er å bryte ned proteiner deriblant gluten-proteiner. Jeg har aldri hørt om noen som er veldig allergisk mot gluten som har prøvd clarity ferm, bare de med en mild allergi.
Du burde smake på ølen og gjøre opp en mening om den er lovende eller ikke. Om det er en belgisk blonde og du syntes den blir altfor tynn i smak og aroma, kan du f.eks. tilsette bær for mer smak.
Høres bra ut. Med 24 literskjøleboks kan du kanskje klare å meske 6 kg malt med 2,5 l/kg. Hvis du lager deg manifold i bunn med en kuleventil trenger du ikke meskpose. +- 2 grader i meskingen har ikke så mye å si når du gjør en partial mash.
Det er en god sansynlighet! http://www.homebrewtalk.com/f163/british-yeast-comparison-287849/ Det er også en god del andre faktorer som spiller inn, som regel blir hjemmebrygget kloner annerledes enn bryggeriets originaler mye på grunn av gjæringsforhold og bryggemetode, men også det at...
Jeg ville kjøpt en pakke med cbc-1 gjær og tilsatt samtidig du tilsetter sukkerlake. Den er veldig god på å flaskekarbonere øl, og legger seg flatt og hardt på bunnen av flaska når den er ferdig.
Du burde bruke 1,5 kg Pale malt. Det er en håndterlig mengde. For å få enda bedre utnytelse burde du bruke Maris Otter fra Thomas Fawcett, denne pale malten koster litt mer, men har bedre konvertingssevne enn andre. Dessuten passer den veldig bra til portere siden den har litt mer smak enn tysk...
Jeg har brygge single hop øl med Nelson Sauvin, både en pale ale og IPA. Begge med lik maltbase. Jeg syntes pale alen ble best. IPAen fungerte ikke helt for meg hvertfall. Jeg syntes humla fikk en litt "kattepiss" aktig aroma. Det er helt sikkert at det varierer med bruk osv. Har hørt fler som...
Lagring vil ikke føre til mer aroma, humleolje er flyktige og forsvinner fort. Dermed finner du desto mer aroma og smak jo færskere ølet er. Dersom du vil ha mer aroma burde du tørrhumle. For smak er det ikke særlig mye å gjøre.
Om du har lyst til å brygge gultenfri øl kan du prøve clarity ferm...
Det kan godt være en mus. Selv ville/pleier jeg å se i flaskene etter sneiper, snus og lignende før jeg vasker de. Hvis det er noe annet enn mug eller groms i de, resirkulerer jeg dem bare.
En kjemisk prosess er basert på tid, temperatur/trykk og energi.
Ifølge eksperimentet som er linket til (http://eurekabrewing.wordpress.com/2012/06/07/dry-hopping-vs-bitterness/)
Vil teorien om at isomerisering av humle skje selv på lave temperaturer.
4 g/L - bitter
8 g/L - mer bitter
16 g/L -...
Ja, der tok jeg feil...
Men mener å ha lest at prosessen setter en grense på hvor lyst maltekstrakt kan bli, siden prosessen gjør den enda mørkere enn om du hadde mesket malten uten å gjøre det til ekstrakt..
Jeg vil vell tro om du tilsetter all elstrakt de siste 15 min, vil det ta tid før du får den til kok igjen iom at vørter er mer energiholdig enn rent vann. For å oppnå større utbytte av humlen så er det kanskje best å tilsette litt og litt gjennom hele kokingen? Men da må man nok beregne...
Du kan brygge all grain i 10 l kjele. Volumet blir bare mindre iom at du ikke oppnår et så stort utbytte i mesken at du kan vanne det ut i gjæringstanken. Personlig bryr jeg meg ikke så mye om fargen på ølet men heller smaken som følger. Du kan brygge partial mash. Da du mesker 1-2 kilo malt i...
Kan også legge til at hvis du koker vørteren lenge / under høy varme så blir vørteren mørkere.
Maltekstrakt (ihvertfall sirup) blir mørkere etter tid, hvis du skal brygge en lys øl, prøv å bruk fersk sirup ekstrakt.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.