Nylig innhold av HansM

  1. H

    Young's American ipa problemer?

    det er vel ikke første gang dette spm har blitt stilt... men, det kan ta tid før gjæringen starter, plopping er ingen bulletproof indikasjon, osv osv osv. Har hatt ting stående nesten 3 dager før det begynte å bli action i gjærlåsen.
  2. H

    Hvit skum/ lokk på gjærstarter

    Ok takk for svar, jeg var ikke klar over den kullsyre delen da jeg aldri rister på gjæringskaret ;) da får jeg bare vente til arbeidsdagen er over og sette nytt lokk på den.
  3. H

    Hvit skum/ lokk på gjærstarter

    Ikke for å kuppe tråden, men har et relatert issue. Satt min første gjærstarter i går, dog uten magnetrører. Har bare ristet den fra tid til annen. I dag tidlig skulle jeg riste den litt igjen og da bruste det litt oppi der som om det var kommet kullsyre i den. Jeg har den i en kolbe med folie...
  4. H

    2 dagers brygging?

    det finnes en metode som heter no-chill også, som går på å enten la vørteren kjøle seg i kokekaret med lokk på over natta og klar til å pitche gjær neste dag, eller lagre den på plastikkbeholdere til senere. masse spennende info om dette: http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=117111
  5. H

    Rabarbra Cider ? Noen som har prøvd å brygge?

    bare å google litt, så finner man gjerne mye fint: http://forum.northernbrewer.com/viewtopic.php?f=9&t=103172 http://ths.gardenweb.com/discussions/2569192/recipe-homemade-rhubarb-cider-in-10-easy-steps
  6. H

    Skylling BIAB

    Jeg har litt problemer med samme greia, ofte så bruker jeg mere basemalt for å kompensere for litt lav effektivitet, og da blir posen fort rimelig tung. Brygger på kjøkkenet i liten leilighet, så prøver å unngå de mest potensielt grisere/sølete oppgavene, som feks skylling. Har forsøkt meg med å...
  7. H

    For lite bitterhumle

    Badam- Tssshh!!!
  8. H

    Lav OG

    Hvis dere stadig bommer på OG og kommer litt under, så bare smell i et kilo ekstra med basemalt for eksempel, så bør det gå fint. Det koster basically 20 kr ekstra, så ikke noe skummelt rent økonomisk. Jeg gjør dette når jeg brygger BIAB for å kompensere for litt lavere effektivitet enn...
  9. H

    Cream Ale

    Hei, Testet en Mikkeller Cream Ale i helga, og som sommerøl tror jeg vanskelig det kan gjøres bedre, etter min smak. De lister opp ingrediensene sine på flaska, men ikke sammensetning, og det jeg lurte på er om noen kan tenke seg til en ballpark figure på dette? altså sånn ca hva man antar kan...
  10. H

    Aass ipa

    Jeg synes det meste fra Aass er helt forferdelige greier. Og den IPA'en, det må være noe av det verste her til lands. Hans IPA'en er iallefall noe som ligner en svak pale ale, om ikke annet.
  11. H

    Bitterhet igjen

    er vel bare å gønne på med noe høy alfa humle @60 min? kan ikke helt forstå at du ikke klarer å få ølet bittert nok. Bruker du nok bitterhumle så blir det bittert...
  12. H

    Vann og alkaliner, syrlig lett metallisk ettersmak

    Oslo vann og avløp opplyser følgende på sine nettsider: (maridalsvannet) pH-verdi7,40-7,90 Konduktivitet10,2-12 mS/m Alkalitet0,60-0,80 mmol/l Fargetall3 – 5 mg Pt/l-skala Turbiditet0,10 – 0,16 FTU Kalk17 - 21 mg Ca/l Hardhet2,4 – 3,0 ºdH Om dette gir noen som helst mening for noen...
  13. H

    Vann og alkaliner, syrlig lett metallisk ettersmak

    Ja jeg skulle ønske jeg visste hva det var, jeg skviser ikke BIAB sekken ved skylling i det hele tatt. Og jeg bør rett nedenfor maridalsvannet i Oslo, så vannet bør være av høy kvalitet. Det eneste jeg vet med sikkerhet at er en "ikke-ideell" ting er at det har tidvis vært litt ujevn temperatur...
  14. H

    Vann og alkaliner, syrlig lett metallisk ettersmak

    Hei og takk for svar. Har fått dette resultatet både med fersk og tørr gjær, så spørs om det ligger der. Men ja, tenkte ikke på ebay, det tror jeg jeg skal gjøre umiddelbart. Det vedkommende skrev var "If your water has high alkalinity you might not be getting the PH of your mash down to the...
  15. H

    Vann og alkaliner, syrlig lett metallisk ettersmak

    Hei, Har slitt litt med en litt syrlig ettersmak på samtlige brygg etter jeg begynte med BIAB og å brygge i min leilighet i nydalen i Oslo. Jeg har postet litt på amerikanske bryggeforum og det er mange som nevner at alkaliner kan forårsake dette, ved at PH'en under mesk er for høy. Jeg er en...
Tilbake
Topp