Nylig innhold av HobsteN

  1. H

    Kveik til en crisp, sitrusaktig og lys NEIPA?

    Takker for tilbudet! Det gjør det litt ekstra spennende når gjæret kommer fra nettforum over nettbutikk :) Har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal gå for enda, men alt peker mot brygging om tre ukers tid
  2. H

    Kveik til en crisp, sitrusaktig og lys NEIPA?

    Interessant. Har ikke lest om disse to men høres ut som jeg burde ta en nærmere titt!
  3. H

    Kveik til en crisp, sitrusaktig og lys NEIPA?

    Jeg prøver å sette sammen en oppskrift på en lettdrikkelig sommerøl av typen "crispy" og lys NEIPA med sitrus smaker fra whirlpool/tørrhumle som ikke er særlig søt. Her tenker jeg en oppskrift som gir et ferdig øl på veldig kort tid (innen ca 7 dager) og tenker at kveik og trykkfermentering kan...
  4. H

    Hvordan utføre utmesk/skylling "riktig"

    Hvordan oppnår du ønsket kokevolum? Utfører du meskingen med mer vann eller heller du bare vann rett i kjelen etter meskingen? Jeg fulgte stort sett oppskriften og det ble en skikkelig grøtmesk i starten. Da hadde jeg mye plass å gå på så kunne fått en mye tynnere mesk. Jeg hadde vel rundt 40L...
  5. H

    Hvordan utføre utmesk/skylling "riktig"

    Takk for oppklaringen. Skal brygge i ettermiddag så da blir det å kjøre på med samme gamle metode :)
  6. H

    Hvordan utføre utmesk/skylling "riktig"

    Da har jeg faktisk gjort feil i tidligere brygg. Ikke det at det har gjort noe dårlig med ølen (kanskje blitt litt mer bitter/søtere enn oppskriften?). Jeg har som regel varmet opp vørteren til 76-77℃ også ventet i 10 min før jeg løfter maltkurven opp for skylling. Total mesketid blir da rundt...
  7. H

    Hvordan utføre utmesk/skylling "riktig"

    Jeg har et par spørsmål rundt meskeprosessen og utmesk Når det står 77 ℃ i 10 min (utmesk/skylling) i oppskriften Er det meningen man skal løfte maltkurven opp av vørteren når den når 77 ℃ også begynne å skylle, eller skal man la maltkurven ligge nedsenket i vørteren i 10 min fra temperaturen...
  8. H

    Brew Monk Titan 65L vs. RoboBrew BrewZilla 65L

    Setter pris på tipsene! Og det med å stenge krana når man stopper pumpen hadde jeg sikkert aldri tenkt på før du nevnte det.
  9. H

    Brew Monk Titan 65L vs. RoboBrew BrewZilla 65L

    Takker for utfyllende svar! Her var det mye bra innspill. Fra det jeg leser så virker som jeg fint kan velge hvilken som helst av disse uten at det skal ha så altfor mye å si. Det du sier om minimum volum størrelse på batchene er veldig nyttig med tanke på at jeg foretrekker å brygge mindre...
  10. H

    Brew Monk Titan 65L vs. RoboBrew BrewZilla 65L

    Skalerer opp utstyret slik at det er mulig å brygge ca. to (20-25L) brygg i en kjele. Har derfor siktet meg inn på Brew Monk og RoboBrew sine 65L bryggemaskiner men trenger litt innspill fra hjemmebryggere som har erfaringer med en av disse (også hvilken løsning dere bruker for å kjøle ned...
  11. H

    Kjøle ned ølfat raskt i 30 minusgrader (med co2 koblet på) ?

    Hei Har en liten nøtt å knekke. Kort sagt så skal jeg tappe tre brygg på fat (en cider og to øl), få disse nedkjølt og tvangskarbonert samme dag. Her tenkte jeg å bruke både 9L og 18L cornerlius fat. Planen min er da å koble på CO2 etter tapping, skru denne opp til et høgt trykk (50 psi?) på...
  12. H

    Ved tapping på fat, bør ølet settes kaldt og karboneres etter FG er nådd eller stå varmt en stund til?

    Jeg gjorde det samme på det første brygget jeg tappet på fat. Det var Kinn sin Vestkyst, og jeg ble meget fornøyd med resultatet.
  13. H

    Tilsette frukt i gjæringskaret eller stikke om til nytt gjæringskar først?

    Har en Belgisk Wit stående som har ca. nådd FG og som jeg tenkte jeg skulle tilsette en mango fruktpuré. Jeg har lyst å stikke dette om til et helt nytt gjæringskar i håp om at ølet skal bli litt klarere når det er ferdig. Har også lest flere plasser at mange liker å tilsette puréen i nytt kar...
  14. H

    Ved tapping på fat, bør ølet settes kaldt og karboneres etter FG er nådd eller stå varmt en stund til?

    Vanligvis etter FG er nådd og ølet er ferdig flasket så skal ølet stå varmt i 1-2 uker til. Dette er jo for at ølet skal få tid til å danne kullsyre fra naturlig karbonering. Jeg har nå gått over til fat og karbonerer med CO2 så jeg trenger ikke la brygget stå varmt og vente på natural...
  15. H

    Hva er neste steg dersom man hopper over å karbonere med sukker?

    Når man tapper ølet over på fat etter gjæring kan man velge å karbonere ølet med CO2 istedenfor sukker (noen nevner at man likevel skal bruke sukker men halvere mengden, usikker på fordeler/bakdeler ved dette). I oppskriftene jeg har brukt så står det ofte at man skal la ølet stå romtemperert i...
Topp