Nylig innhold av Kjoygard

  1. Kjoygard

    Prosjekt barrique

    Kan jeg hive Porter inn i denne diskusjonen? Fra gammelt av ble porteren modnet i store, åpne fat, hvor man fylte på og tappet av etter hvert som man brygget. Kunne vært spennende å sett hva en liten smak av Barbera kunne gjort med en lagret imperial porter.
  2. Kjoygard

    IPA - vovete forslag til gjær.

    Ingen som har påpekt at WLP007 er husgjæret til Nøgne Ø og brukes til deres IPA (som jeg fortsatt holder som en av Norges beste), og således knapt kan kalles "vovet". Belgisk blå, derimot...
  3. Kjoygard

    Gjæringkar stående på en vaskemaskin

    Leste at man kan etterlikne prosessene som de originale engelske IPAene ble utsatt for på vei fra England til India. Sett halvparten av det ferdige brygget på vaskemaskinen og la det stå et par måneder, og se om du kan smake forskjell.
  4. Kjoygard

    Infeksjon og villgjær

    Klor alt. Og når du har kloret alt, klorer du en gang til. Og da mener jeg alt, benker, vegger, gulv, tak. Alt! Sent fra min HTC One_M8 via Tapatalk
  5. Kjoygard

    Vannmengder osv Speidel 20

    En lengre diskusjon om det er 25 eller 27 på den øverste streken finnes et annet sted her på forumet: https://forum.norbrygg.no/threads/malemerkene-til-speidel.10131/ Personlig skyller jeg kun med antall liter pr. kg, så hvis du har 1,1 i opptak i malten, så skyller du med 4,5 X 1,1 = 4,95...
  6. Kjoygard

    Oppskrift på Marston pedigree?

    Var nylig i Burton og besøkte Marstons, noe jeg for øvrig ikke kan anbefale sterkt nok til alle ølinteresserte. Burton er kanskje en av Storbritannias styggeste byer, men bryggeriet var vel verdt turen. Vi fikk blant annet se Burton Union-brygging på nært hold, med gjær som rant i åpne trau og...
  7. Kjoygard

    Nokon som har laga cider? Tar gjerne imot tips!

    For å skryte av meg selv, denne ble virkelig god! Anbefaler WLP002 på det varmeste, denne får gjestene mine til å juble superlativer.
  8. Kjoygard

    Noen erfaringer og spørsmål etter 1. brygg med Speidel 20 liter

    Rørte du grundig i malten da du helte den oppi?
  9. Kjoygard

    Heady Topper fra Alcemist brewery

    Eh, må nok dele den med med to medbryggere, men min del blir sikkert drukket rett av boksen. Uansett litt morsomt, vil tippe dette er rimelig mye hype, men vi får se.
  10. Kjoygard

    Heady Topper fra Alcemist brewery

    Ville bare skryte av at jeg har fått tak i en Heady Topper gjennom en god kollega som var på reise til Vermont i sommer. Skal rapportere om smak når jeg har fått testet den.
  11. Kjoygard

    innmesk i speidel

    Pleier som regel å meske inn på 50-tallet ett eller annet sted. 38 er nok for litt spesielle tyske pilsnere og ikke for ale.
  12. Kjoygard

    Før anskaffelse av Speidel

    På temaet defoamer: vil ikke det gi mindre skum på ferdig produkt? Grunnen til spørsmålet er at jeg pleide å bruke håndvisp for å få oksygen inn i vørteren. Etter å ha sluttet med det, har jeg fått mye bedre skum på mine øl. Tenkte derfor det kanskje kunne være noe det samme med defoamer...
  13. Kjoygard

    Før anskaffelse av Speidel

    Hei og gratulerer med beslutningen! Har selv en Speidel 20 og har gjort meg noen erfaringer i det halvannet året jeg har brygget. Mitt første tips er å anskaffe deg en bryggekalkulator. bruker selv Beersmith 2 og den har jeg stilt inn på 60 % effektivitet, det gir meg stålkontroll på mine...
  14. Kjoygard

    Ciderbrygging

    Kanel er vel en ting som definitivt vil gi en julesmak.
  15. Kjoygard

    Karbonering av cider

    Ok, tenker å helle på litt safale05, så får vi se om ikke det hjelper karboneringen litt. Blir spennende å smake resultatet, en kamerat har brukt nedfallsfrukt han presset selv, med Wyeast cidergjær og den ble glitrende. Takk for svar!
Tilbake
Topp