Nylig innhold av Lars G Berg

  1. Lars G Berg

    Black Cat Brewing - Bryggeriet

    Da skal jeg skaffe meg overganger til slange på mine QD's, takk for tipset :-)
  2. Lars G Berg

    Black Cat Brewing - Bryggeriet

    Kreativt! Hva var ca forhold mellom ingrediensene, og hvor fint knuste du bønnene? Ser at du har kran på både inn og ut siden av raketten, noen spesiell grunn til det? Bruker du større åpning på inn enn ut kanskje? Selv har jeg kran kun på inntaket, ble derfor litt nysgjerrig :-)
  3. Lars G Berg

    Mitt første brygg (Youngs American I.P.A.) Ekstrakt brygg

    Jeg ville valgt å tappe fra gjæringsbøtta over i en flaskebøtte og derfra i flaskene. Da slipper du å få med all gjæren og humla. Jeg ville ikke helt ut ølen bare fordi den smaker "rart" husk den har ikke kullsyre og den er veldig fersk det meste smaker rart da, spesielt når du ikke har smakt så...
  4. Lars G Berg

    How-to Corneliusfat?

    Også kullsyrepatron 82-574 passer til denne regulatoren.
  5. Lars G Berg

    Nøgne Ø Porter

    Har brygget andre portere enn denne, og de virker litt "tynne" i starten. Har brukt både tørr og flytende gjær ser ikke ut til at det har noe og si. Fylden kommer etter lagring er min erfaring.
  6. Lars G Berg

    Småskala BIAB

    Jeg har brukt en hyttekjele jeg kjøpte på europris i over ett år. Tykk bunn på den og funker fint på induksjon. Har også fordelen at kranen på den er enkel å bytte da den er festet med mutter. Kokt 23-24 liter i den, men det kan bli litt spennende dersom det er mye humle som skal oppi :-) Nå...
  7. Lars G Berg

    Kjøpe ut bjørnunger fra butikk (i Drammen-Svelvik)

    Jeg har kjøpt tomflasker fra Spar (Kristiansen?) ved rundtom på vei mot kobbervikdalen. Meny i Sande har jeg også fått kjøpe fra.
  8. Lars G Berg

    Ny bok: Øl - brygging fra hånd til munn

    Har lest flere tråder her på forumet om denne boken, men fant ikke noe svar på det jeg lurer på så prøver meg her. Hvorfor er det ikke skrevet noe om Haandbryggeriet?
  9. Lars G Berg

    Partial Boil og BIAB

    Har gjort dette flere ganger, og det funker veldig bra på øl som ikke er for humlekraftig. http://beerandwinejournal.com/ har masse om dette også oppskrifter.
  10. Lars G Berg

    Kommentarer til oppskrift på Citra Amber

    I følge hva jeg har både lest og hørt så beregner NØ kun IBU etter bitterhumlen så øk den til ca 30 IBU. Har brygget noe lignende flere ganger å hvis den blir for heftig for deg i starten så tar det ikke lang tid før humlenivået daler til et akseptabelt nivå  :biersmile: Har alltid brukt en...
  11. Lars G Berg

    NM 2014 - billettsalg og utstillere til publikums favoritt

    Flott da håper jeg det er plass til flere utstiller innen en av dem får meldt seg inn og på. Takk for at dere hjelper en fortvilet gjeng som gleder seg  :skitbra:
  12. Lars G Berg

    NM 2014 - billettsalg og utstillere til publikums favoritt

    Du er ikke aleine om å bli forvirret, når du leser publikumsfavoritt 2014 to ganger så blir du nok lurt av hjernen til å tro at det står 2014 på den tredje linjen også  :jaha: Jeg ble i hvert fall lurt  :yes:
  13. Lars G Berg

    NM 2014 - billettsalg og utstillere til publikums favoritt

    Jeg fikk mail i går kveld med linker til å laste ned pdf bilett, og en link til å ha på mobilen i eventbrite appen. Motstridende meldinger her... Kun jeg av oss fire som er medlem i Norbrygg så da blir det vanskelig å få meldt inn en av de andre som bryggere :-(
  14. Lars G Berg

    NM 2014 - billettsalg og utstillere til publikums favoritt

    Ser at jeg muligens har blingset på reglene her. Vi er 4 stk som brygger sammen, og jeg har forsøkt å melde på 3 brygg, og siden jeg ikke var brygger på det ene satte jeg opp to navn i brygger feltet og to i medbrygger. Når jeg nå har fått biletten ser jeg at jeg kun kan ha med 1 medbrygger...
  15. Lars G Berg

    50 liter, brygge (APA/IPA) for første gang. Ønsker et dytt i riktig retning.

    Mitt forslag er følgende: Bruk ca 85% Maris Otter. Ta med ca 10% Munich malt og ca 5% av Crystal malt. % er av total maltmengde. På IPA ville jeg prøvd å ikke gå over 5% med Crystal malt. Angående humlene kan du lage en blanding av de du har i 1kg pakkene, og bruke Citra som bitterhumle. Hvor...
Tilbake
Topp