Hei.
Jeg gjorde det slik som deg for min første sider i 2014.
Fikk råsaft av rød roma fra lokal bonde. Lot den stå i romtemp i 48 timer. (Var da synlig aktivitet)
Gikk så inn i k.skap på 10 gr i 2 mnd. Hadde da bunnfelt en del og blei tappet over på carboy. Sto så i 8 mndr og blei da helt...
Jeg smakte ølet, og det var meget godt. Det luktet fjell og kreklinglyng fra porsen. Det smakte heller 30 enn 90 i IBU mener jeg å huske. Ganske så lettdrikkelig. Lot ikke spesielt merke til annet krydder. Meget vellykket ja.
Hei igjen :)
Hos meg har juleølbrygging blitt noe som skjer i romjula. 3. året på rad brygger jeg barleywine på 9 til 11 %. Flaskene er fulle av støv og spindelvev fra jordkjelleren til min eldgamle bestemor. Den sermonien det er for meg å krype ned der å hente fram ett eller to år gamle...
Takk for svar.
Ja, det er så vidt trykk i fatet inntil videre. Tappingen går forhåpentligvis problemfritt som vanlig, men jeg er spent på om den vil tjene mye smaksmessig på å stå et år til. Jeg får vel være tålmodig å spare en del til sommer og jul 2015.
Morsomt hvordan "råtten" eplejuice...
Ikke akkurat øl, men jeg vet det er noe interesse for temaet her inne, så jeg prøver meg.
I november fikk jeg tak i 20 liter råsaft av modne aromaepler. Den begynte raskt å gjære. Sto til gjæring ved 10 grader gjennom vinteren, og nå har den for lengst gjæret ned til 1000. I disse dager står...
Ikke bruk pellets, det renner ut av posen. Blomst er tingen. Kok eller desinfiser posen på annet hvis. For best effekt bør posen senkes i fatet. Ved hjelp av lodd i rustfritt stål e.l.
Måler folk utbytteprosenten ut fra pre-boil OG og vørtermengde, eller verdier målt etter kok? Jeg mistet ca tre liter i humlegrums i en velhumlet IPA i dag, så
hvis jeg regner det bort, blir det 65,5% i stedet for 76% utbytte.
Vet ikke hva jeg skal forholde meg til, her i Beersmith?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.