[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Fjøsnissens Våte Drøm
OG: 1060
FG: 1009
Beregnet bitter: 90? IBU, med formel annet.
Vørtermengde: 240 l
Sluttvolum: 220 l
Malt & sukker
50000 gram % Maris Otter EBC
4000 gram % Crystal EBC
4000 gram % Kandissukker EBC
6500 gram % Palmesukker EBC
Vann
80 l til innmesking
200 l til skylling
Meskeskjema
120 min 66 °C
Humle
100 gram Pacific Gem Pellet 13,5 %-alfa 120 min
250 gram Pacific Gem Pellet 13,5 %-alfa 60 min
100 gram Pacific Gem Pellet 13,5 %-alfa 30 min
75 gram Salvie 10 min
5 gram Heil kardemomme 10 min
20 gram Kanelstang 10 min
Krydder og andre tilsetninger
1500 gram Pors koketid 15 min
150 gram Ryllik koketid 10 min
90 gram Einerbær koketid 10 min
50 gram Vill timian koketid 10 min
Koketid
Total koketid vørter: 120 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: øvrig Safale 05 Tørrgjær 250
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 10 dager ved 20 grader
Modning/sekundærgjæring 20 dager ved 15 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 26.08.2010
Tappedato: 7.09.2010
Kommentar: Hoved ide var ein Gruit.Me nytta likevel ein del humle. Pors var viktigaste ingrediens. Me er veldig spent på rykter som tilseier narkotisk virkning. Brukte ellers ein del krudder og urt som knytes mot julehøgtid. Ølet skal vera skikkeleg bittert for å oppvega feit julemat. Urter er og skrivne inn i humle lista,i mangel på celler.[/tt]
Navn på brygget: Fjøsnissens Våte Drøm
OG: 1060
FG: 1009
Beregnet bitter: 90? IBU, med formel annet.
Vørtermengde: 240 l
Sluttvolum: 220 l
Malt & sukker
50000 gram % Maris Otter EBC
4000 gram % Crystal EBC
4000 gram % Kandissukker EBC
6500 gram % Palmesukker EBC
Vann
80 l til innmesking
200 l til skylling
Meskeskjema
120 min 66 °C
Humle
100 gram Pacific Gem Pellet 13,5 %-alfa 120 min
250 gram Pacific Gem Pellet 13,5 %-alfa 60 min
100 gram Pacific Gem Pellet 13,5 %-alfa 30 min
75 gram Salvie 10 min
5 gram Heil kardemomme 10 min
20 gram Kanelstang 10 min
Krydder og andre tilsetninger
1500 gram Pors koketid 15 min
150 gram Ryllik koketid 10 min
90 gram Einerbær koketid 10 min
50 gram Vill timian koketid 10 min
Koketid
Total koketid vørter: 120 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: øvrig Safale 05 Tørrgjær 250
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 10 dager ved 20 grader
Modning/sekundærgjæring 20 dager ved 15 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 26.08.2010
Tappedato: 7.09.2010
Kommentar: Hoved ide var ein Gruit.Me nytta likevel ein del humle. Pors var viktigaste ingrediens. Me er veldig spent på rykter som tilseier narkotisk virkning. Brukte ellers ein del krudder og urt som knytes mot julehøgtid. Ølet skal vera skikkeleg bittert for å oppvega feit julemat. Urter er og skrivne inn i humle lista,i mangel på celler.[/tt]