Muligheter for helt fersk ølbrygger, ølsett, maskiner

Når du sier jeg må drikke alt i kanna, så må det vel også gå å fordele det over 2 kvelder i løpet av en uke. 2,5 liter per kveld. :cool:
Kommer an på hvem du spør. I Hornindal er det populært med tomme NOFO maursyrekanner man gjærer og lagrer kornølet på. Slås om til brusflasker. Spørs vel på hvilken kvalitet og holdbarhet du er ute etter. For min del er det for mye jobb med brygginga til at jeg skal kappes med drikkinga for å nyte det mens det er på sitt beste. Gjør man det rett så holder ølet et års tid det, og man kan brygge flere sorter. Jeg har 16 sorter på lager nå, og det er garantert ikke mest av oss her på forumet. :)
 
Ja, OK.

Jeg tenkte ikke på å bruke en mjuk svamp, så det var et bra tips. Man kan vel eventuelt skylle og så la det stå med vann til man har mulighet til å vaske.

Når du sier jeg må drikke alt i kanna, så må det vel også gå å fordele det over 2 kvelder i løpet av en uke. 2,5 liter per kveld. :cool:
Hvis du er ute etter rimelige lagringsdunker, så selger olbrygging slike: https://www.olbrygging.no/kegland/108046/oxebar-4l-mini-keg-polymer-fat-med-kork-og-håndtak

Legg til en slik: https://www.olbrygging.no/kegland/1...g-head-kit-tappeutstyr-til-oxebar-polymer-fat
Og en slik: https://www.olbrygging.no/kegland/1...-skumdempende-slange-1-4-ny-forbedret-versjon

Så har du en billig dunk du kan bruke til korttids-lagring, og drikke fra, uten å slippe inn oksygen. Det går da an å kjøpe corneliusfat på finn (ca 800 kr) som du lagrer batchen i, og så bare overføre derfra til denne dunken. Disse dunkene får du mye lettere plass til i kjøleskapet, og så er det bare å fylle opp igjen fra corneliusfatet når de går tomme. Corneliusfatet til modning og "langtidslagring", oxebar til "forbrukslagring" i kjøleskap.

Og vil du ha med deg litt av brygget på besøk til kompiser, er de også supre.
 
Ja, OK.

Jeg tenkte ikke på å bruke en mjuk svamp, så det var et bra tips. Man kan vel eventuelt skylle og så la det stå med vann til man har mulighet til å vaske.

Når du sier jeg må drikke alt i kanna, så må det vel også gå å fordele det over 2 kvelder i løpet av en uke. 2,5 liter per kveld. :cool:
Nja - du kan like gjerne vaske med en gang. Det der blir bare dobbelt arbeid. Har du mulighet til å skylle, har du mulighet til å vaske.

Dette blir vel litt som engelsk cask ale, bare at volumet er mye mindre. Det bør nok være to kvelder på rad. Jeg skal ikke spekulere for mye over hvordan det vil fungere. Det er i alle fall verdt et forsøk. Men jeg ville begynne med bare ei kanne:)!
 
Tilbake
Topp