Enig, har aldri skjønt dette med free rise, det vil jo variere veldig med størrelse og utforming på gjæringskar og hvilken temperatur gjæringskaret står i.
Går jo fint ann å la noe stige fritt, opptil en gitt temperatur. Og det vil jeg tro(bassert på absolutt null fakta) lar gjæra gjøre det den gjør, i sitt tempo, på sin måte
Det gjør det, men det vil jo være forholdsvis stor forskjell på hvor fort man kommer opp til maks temperatur avhengig av temperatur i rommet.
Jeg som brygger og gjærer ute må jo ha temperaturkontroll uansett, så free rise for meg er ikke aktuelt.
Hvis jeg gjærer på vinteren og setter en makstemperatur på 25 grader vil vørteren fryse før den kommer dit
Plugg ut varme elementet, still inn ramping du ønsker. Når ølet treffer rampingkurven, vil kjøling begrense overskyting. Nå kan du også plugge inn varme for å hindre temperaturfall etter stormgjæringen er over, noe belgiske gjærer misliker sterkt.
Blir ikke fri stigning, men ‘begrenset fri stigning’ eller noe i den duren
Nå fikk pilsen min seg en litt ufrivillig rask free rise til 24 C fra 15 i natt
Viste ikke det skulle bli så varmt på badet i natt
1.012 i går så var nær ferdig uansett
Blir en rask pils det der
Nå fikk pilsen min seg en litt ufrivillig rask free rise til 24 C fra 15 i natt
Viste ikke det skulle bli så varmt på badet i natt
1.012 i går så var nær ferdig uansett
Blir en rask pils det der
Syntes ikke denne er veldig mye bedre enn mange industri pils f.eks Frydenlund
Mer syrlig fruktig gjærpreg
Uten diacetyl eller dms dog, hvis det er et mål
3 dager på 13 C, 2 dager på 15 og så en "uheldig free ride" til 25 der den sto en uke mens jeg var borte
OG: 1.048, sg 1.012 på dag 5
Tappa i dag, FG: 1.009
Tester denne nå. Aroma messig er den helt fin, men kanskje en litt ubehagelig bitterhet foran på tunga jeg ikke tror er humla selvom den ligger på 42 ibu
Får se litt til hvordan den utvikler seg
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.