Dette er en oppskrift vi får spørsmål om fra tid til annen så tenkte jeg kunne legge den inn her og spare meg for fremtidig arbeid. Hvis noen skulle finne på å brygge den så smaker jeg meget gjerne
Sundland Kreosot - India Black ale
18 hl
boil time 90
113.1 IBU
58,7 EBC
77% effektivitet
ph, 5.5
OG 1.071 plato 17,25
FG 1.012 plato 3.07
Malt:
Viking pale malt 64,3%
Bamberg malt 28,6%
Viking Crystal 150 medium 3,6%
Viking Black malt 3,6%
Humle: #batch 690, 113 IBU
Colombus 12,9 alpha, 35,1 IBU MH
Summit 15,75 alpha 40 IBU 60 min
Summit 15,75 alpha 30,7 IBU 30 min
Summit 15,75 alpha 7,3 IBU 10 min
Summit 15,75 alpha 0 IBU 0 min (tilsatt 1 kg for en 1800L batch)
Sorachi Ace alpha 0 IBU dry hop (tilsatt 5 kg for en 1800L batch)
WLP 007 ingen notater om gjæringsforløp desverre utenom 19C
Humle batch # 501 87 IBU
Hallertau Northern brewer 10,50 alpha 57,3 IBU MH
Hallertau Northern brewer 10,50 alpha 13,4 IBU 60 min
Summit 14 alpha 8,2 IBU 30 min
Summit 14 alpha 6,5 IBU 10 min
Styrian Goldings 4,9 alpha 1,9 IBU 10 min
Nelson Sauvin 10 alpha 0 IBU 4 kg til 1800L DH
Styrian Goldings 4,9 alpha 0 IBU tilsatt 1 kg til1800L DH
WLP 007 ingen notater om gjæringsforløp desverre utenom 19C
To totalt forskjellige humleskjemaer, så man kan trygt si ting har forandret seg på 10+ år davi aldri i verden ville funnet på å gjøre en så radikal endring fra batch til batch i dag.