Kommersielle oppskrifter (fra bryggeriene)

Tusen takk,da har jeg noe å gå etter.
Tenkte å bruke to pakker US-05 til 25-26l vørter.
På boksen står det amarillo,chinook og citra.Blir det da innafor å bytte til amarillo på 15minutter og opprettholde de to andre?
Også lurer jeg på om du syntes IBU var passe eller kunne jeg gå opp litt?
Mener originalen er ganske så godt bittra,men mulig det er citra som gjør at det kjennes ut som høyere IBU enn det det er.
 
Tusen takk,da har jeg noe å gå etter.
Tenkte å bruke to pakker US-05 til 25-26l vørter.
På boksen står det amarillo,chinook og citra.Blir det da innafor å bytte til amarillo på 15minutter og opprettholde de to andre?
Også lurer jeg på om du syntes IBU var passe eller kunne jeg gå opp litt?
Mener originalen er ganske så godt bittra,men mulig det er citra som gjør at det kjennes ut som høyere IBU enn det det er.
Jeg liker den slik oppskriften har blitt. Går du opp i bitterhet, blir det noe annet og fort en ubalansert IPA.
For IPA må du vel ha litt mer maltkropp?

Jeg trives med humleblandingen. Men det er jo bare å eksperimentere. Jeg synes det er vanskelig å tenke seg hva de forskjellige humletypene gir av effekt og følger helst sammensetninger jeg vet fungerer.
 
Tusen takk,da har jeg noe å gå etter.
Tenkte å bruke to pakker US-05 til 25-26l vørter.
På boksen står det amarillo,chinook og citra.Blir det da innafor å bytte til amarillo på 15minutter og opprettholde de to andre?
Også lurer jeg på om du syntes IBU var passe eller kunne jeg gå opp litt?
Mener originalen er ganske så godt bittra,men mulig det er citra som gjør at det kjennes ut som høyere IBU enn det det er.
Originaloppskriften har Perle som bitterhumle. Og det er nok bra.
Jeg har brukt Chinook som bitterhumle kun fordi jeg ikke hadde Perle.
 
Originaloppskriften har Perle som bitterhumle. Og det er nok bra.
Jeg har brukt Chinook som bitterhumle kun fordi jeg ikke hadde Perle.
Tenkte å teste den slik du har laget den men uten vannjustering (ikke kontroll på det ennå)Tenkte bare å tilsette 200 gram syremalt for pH.Ang humle så stussa jeg litt siden det står Amarillo chinook og citra på boksen.
 
Originaloppskriften har Perle som bitterhumle. Og det er nok bra.
Jeg har brukt Chinook som bitterhumle kun fordi jeg ikke hadde Perle.
Skal brygge denne i morgen.
Får man noe merkbar forskjell i smak eller aroma på humle ved 60 minutter eller hva mener du er fordel /annerledes her ved å bruke perle?
 
Likte godt denne friskusen her fra selveste Kjetil Jikiun, oppskrift fikk jeg også samt velsignelse til å dele den her :)

1643701131028.png

Sur Kölsch:
11˚ P
4,7 % abv
18 IBU

20% hvetemalt
80% pilsnermalt
mesketemp 67/72˚C

Flush vørter med CO2 så den er helt anaerob
En natts hvile på 48 grader C med en flaske Tilquin (dette er til 3000 liter, det holder nok med en liten "shot" eller dreg)

Magnum humle til 15 IBU på 90 minutter
1 g/l E K Golding humle 10 min
1 g/l Cascade humle på 5 min
1 g/l Saaz humle på 1 min

Gjæring med K-97 på 23 grader C

"Om du ikke har Tilquin, kan du bruke 3 Fonteinen eller Cantillon.
Målsetningen er å ha ph 3,5 før kok."
 
Dukket plutselig opp på Facebook. Greit å ha det forumet slik at det er mer søkbart.

Malstraum 40hl
10-A American Pale Ale
Author: Espen Lothe / Eskild Bergan
Date: 04.03.2021

Size: 3 758,72 L
Efficiency: 95%
Attenuation: 80,7%
Calories: 478,16 kcal per 1 L

Original Gravity: 12,73 °P (11,18 - 14,72)
Terminal Gravity: 2,54 °P (2,56 - 3,82)
Color: 13,77 EBC (9,85 - 27,58)
Alcohol: 5,44% (4,5% - 6,0%)
Bitterness: 30,5 (30,0 - 45,0)

Ingredients:
600 mL Lactic Acid Acid 88% - added during mash
800 g hydrated CaCL
400g Hydrated Gypsum
600 kg (85,7%) Pilsen 2RS Malt - added during mash
25 kg (3,6%) Munich 25 EBC Malt - added during mash
50 kg (7,1%) Cara 20 EBC Malt - added during mash
25 kg (3,6%) CastleCrystal® Malt - added during mash
1 kg (5,0%) Chinook (13,0%) - added during boil, boiled 60 m
70 g Yeast NutrientCompund/BCAA - added during boil, boiled 1 m
1,5 kg (7,5%) Chinook (13,0%) - added after boil, steeped 20 m
2,5 kg (12,5%) Citra™ (12,0%) - added after boil, steeped 20 m
2,5 kg (12,5%) Simcoe® (13,0%) - added after boil, steeped 20 m
12,0 kg White Labs WLP066 London Fog Ale
5 kg (25,0%) Cascade (5,5%) - added dry to secondary fermenter
2,5 kg (12,5%) Chinook (13,0%) - added dry to secondary fermenter
2,5 kg (12,5%) Citra™ (12,0%) - added dry to secondary fermenter
2,5 kg (12,5%) Simcoe® (13,0%) - added dry to secondary fermenter

Schedule:
Ambient Air: 21,11 °C
Source Water: 15,56 °C
Elevation: 0,0 m

Notes
5,5% ferdig produkt. Meiske ved 66 grader C. Gjæring frå 12,5 P til 2,5 P. Kjøle til 19 grader. Gjære ved 20 grader C. 17 EBC. 36 IBU. 88% effektivitet målt.

ADD Whirpool hops at end of transfer from BK!

Screenshot_20220201-012822.jpg
 
Hei, er det noen som har oppskrift eller utgangspunkt for å brygge St. Hallvards "System of a brown"? Jeg har sendt en mail og fikk svar, men han som hadde kontroll på oppskriftene har ikke svart (han ble lagt til på cc i svaret)
 
Da fikk jeg oppskriften til slutt :) og fikk lov å dele den her.Den kom med følgende kommentarer:
- Vi tørhumlet den som en NE, så den på 0 dager gikk i etter 48 timer, resten gikk inn ved 1.025 SG, og var der til slutt.
-Du kan bruke vanlig humle på tørhumling, men siden det er Cryo, så må du i såfall doble mengden hvis du ikke bruker Cryo.
 

Vedlegg

  • System of a brown[3721].pdf
    487,9 KB · Sett: 65
Usikker om Ægir sine oppskrifter er delt i tråden her tidligere, men her er ihvertfall deres gave til oss hjemmebryggere :)

Brygg ditt eige Ægir-øl!​

Heimebrygging - Ægir Bryggeri (aegirbryggeri.no)
Ser at de ofte legger seg på 72 C som siste mesketrinn i motsetning til 76 C+ som er "tradisjonell" siste steg. De er også innom 72 C når de kjører høyere mesketrinn etterpå. Noen som har noen ide om hvorfor de har valgt dette? Mener at noen har nevnt skumfasthet i en eller annen sammenheng men har ikke noe kilde.
 
Tilbake
Topp