Kold Brygg
Moderator
Enig bør komme nær nok ved å justere OG og IBU slik at det matcher?Er vel bare å brygge Lucky Jack og spare litt på vannet
Enig bør komme nær nok ved å justere OG og IBU slik at det matcher?Er vel bare å brygge Lucky Jack og spare litt på vannet
Jeg har laget en her:Noen som har en tilnærmet Lervig lucky jack extra hard oppskrift?
Kunne tenke meg å brygge den, eller om mulig noe tørrere.Frisk,god fylde og humlerik er vel det jeg sitter igjen med etter det bekjentskapet.
Tusen takk,da har jeg noe å gå etter.
Jeg liker den slik oppskriften har blitt. Går du opp i bitterhet, blir det noe annet og fort en ubalansert IPA.Tusen takk,da har jeg noe å gå etter.
Tenkte å bruke to pakker US-05 til 25-26l vørter.
På boksen står det amarillo,chinook og citra.Blir det da innafor å bytte til amarillo på 15minutter og opprettholde de to andre?
Også lurer jeg på om du syntes IBU var passe eller kunne jeg gå opp litt?
Mener originalen er ganske så godt bittra,men mulig det er citra som gjør at det kjennes ut som høyere IBU enn det det er.
Originaloppskriften har Perle som bitterhumle. Og det er nok bra.Tusen takk,da har jeg noe å gå etter.
Tenkte å bruke to pakker US-05 til 25-26l vørter.
På boksen står det amarillo,chinook og citra.Blir det da innafor å bytte til amarillo på 15minutter og opprettholde de to andre?
Også lurer jeg på om du syntes IBU var passe eller kunne jeg gå opp litt?
Mener originalen er ganske så godt bittra,men mulig det er citra som gjør at det kjennes ut som høyere IBU enn det det er.
Tenkte å teste den slik du har laget den men uten vannjustering (ikke kontroll på det ennå)Tenkte bare å tilsette 200 gram syremalt for pH.Ang humle så stussa jeg litt siden det står Amarillo chinook og citra på boksen.Originaloppskriften har Perle som bitterhumle. Og det er nok bra.
Jeg har brukt Chinook som bitterhumle kun fordi jeg ikke hadde Perle.
Skal brygge denne i morgen.Originaloppskriften har Perle som bitterhumle. Og det er nok bra.
Jeg har brukt Chinook som bitterhumle kun fordi jeg ikke hadde Perle.
Det vet jeg ikke egentlig. Noen humler gir en slags kryddersmak ved lang kok. Men 60 min kok utligner vel mye av forskjellene mellom humlene.Skal brygge denne i morgen.
Får man noe merkbar forskjell i smak eller aroma på humle ved 60 minutter eller hva mener du er fordel /annerledes her ved å bruke perle?
En god ting kan ikke postes for ofte.Usikker om Ægir sine oppskrifter er delt i tråden her tidligere, men her er ihvertfall deres gave til oss hjemmebryggere
Brygg ditt eige Ægir-øl!
Heimebrygging - Ægir Bryggeri (aegirbryggeri.no)
Ser at de ofte legger seg på 72 C som siste mesketrinn i motsetning til 76 C+ som er "tradisjonell" siste steg. De er også innom 72 C når de kjører høyere mesketrinn etterpå. Noen som har noen ide om hvorfor de har valgt dette? Mener at noen har nevnt skumfasthet i en eller annen sammenheng men har ikke noe kilde.Usikker om Ægir sine oppskrifter er delt i tråden her tidligere, men her er ihvertfall deres gave til oss hjemmebryggere
Brygg ditt eige Ægir-øl!
Heimebrygging - Ægir Bryggeri (aegirbryggeri.no)