Deilige bilder!!!

Jepp, har brukt druesukker lenge nå. Kjøpte en 25 kg sekk på Strømmen:). Kan jo brukes til mer enn bare karbonering.

Jeg har aldri trudd at speise er bedre enn sukker, eller i alle fall ikke etter at jeg gjorde et nokså grundig forsøk i brülosophy-stil med det, og fant ut at det rett og slett ikke var mulig å kjenne noen forskjell.

Det har i teoreien den fordelen at du ikke endrer smaksprofilen eller alkoholinnholdet, men i virkeligheta er forskjellene nokså umerkelige. Og så får du litt mer øl. Men jeg fant ut at jeg ikke gadd å drive med det der mer.

druesukker altså, ikke sukrose?
 
druesukker altså, ikke sukrose?
Ja - men den testen jeg gjorde, var med vanlig sukker (sukrose). Det var forresten under hjemmebryggerhelga 2019.

Jeg har ikke noen sterk mening om sukrose vs druesukker (dekstrose, glukose). Men 25 kg druesukker til 800 kr gir samme kilopris som sukker har i butikkene nå, så hvorfor ikke:). Det hender jo jeg brygger med litt sukker, også - og kanskje er druesukker litt bedre:)? Det er i alle fall ikke dårligere.
 
Ja - men den testen jeg gjorde, var med vanlig sukker (sukrose). Det var forresten under hjemmebryggerhelga 2019.

Jeg har ikke noen sterk mening om sukrose vs druesukker (dekstrose, glukose). Men 25 kg druesukker til 800 kr gir samme kilopris som sukker har i butikkene nå, så hvorfor ikke:). Det hender jo jeg brygger med litt sukker, også - og kanskje er druesukker litt bedre:)? Det er i alle fall ikke dårligere.

Når du går tom for druesukker og vil gjøre det enkelt for deg selv kan jeg tipse om at nå både Dan Sukker og Eldorado sukkerbiter er hugd opp i nøyaktig 2 g/stk.
Perfekt for en bjørnunge og laget av 100% sukrose ;)
 

Vedlegg

  • IMG_5656.jpeg
    IMG_5656.jpeg
    252,1 KB · Sett: 26
  • IMG_5655.jpeg
    IMG_5655.jpeg
    250,2 KB · Sett: 26
  • IMG_5654.jpeg
    IMG_5654.jpeg
    439,7 KB · Sett: 26
En ting til. Når jeg flasker pils med 8 g/L sukker utgjør det faktisk så mye som 4,4% av total OG
Da tror jeg det kan gjøre en forskjell om du bruker sukker eller dme/ vørter
På andre øltyper kanskje ikke, men på pils tror jeg det blir en liten forskjell
 

Vedlegg

  • Screenshot 2024-10-14 at 10.29.26.png
    Screenshot 2024-10-14 at 10.29.26.png
    1,1 MB · Sett: 11
En ting til. Når jeg flasker pils med 8 g/L sukker utgjør det faktisk så mye som 4,4% av total OG
Da tror jeg det kan gjøre en forskjell om du bruker sukker eller dme/ vørter
På andre øltyper kanskje ikke, men på pils tror jeg det blir en liten forskjell
Jeg bruker 6 gr druesukker per liter, og treffer den karboneringa jeg liker med det. Det gir en økning i alkoholinnholdet, ja, og det får du jo ikke med speise. Men alkoholen smaker ikke noe særlig, så det er neppe merkbart - annet enn på promillen;).
 
Når du går tom for druesukker og vil gjøre det enkelt for deg selv kan jeg tipse om at nå både Dan Sukker og Eldorado sukkerbiter er hugd opp i nøyaktig 2 g/stk.
Perfekt for en bjørnunge og laget av 100% sukrose ;)
Har brukt sukkerbiter i mange år da de koster ikke mye.Men ikke ofte e flasker da det meste går på fat i dag
 
Potent gjær her i går. Tok 40 minutter fra jeg satte dunken i fermskapet til jeg hørte det bluppa Brukte "patentet" til Finn Berger å starta slurry med en sjenk pils vørter fra forrige brygging. Har nå 5 forskjellige værter i frysen.

 
Det flotte høstværet måtte utnyttes til en siste (?) sopptur. En halvkilo kantareller (og et par kilo traktkantareller) blei utbyttet. Og da er det jo bare å sveive i gang den kulinariske fantasien. Det blir krema kylling m. parmesan og kantareller - og dertil en pilsner, tenker jeg:).Kantareller og kylling.jpg
 
Sist redigert:
Det flotte høstværet måtte utnyttes til en siste (?) sopptur. En halv kilo kantareller (og et par kilo traktkantareller) blei utbyttet. Og da er det jo bare å sveive i gang den kulinariske fantasien. Det blir krema kylling m. parmesan og kantareller - og dertil en pilsner, tenker jeg:).Vis vedlegget 69949
Jøss, seig sesong hos dere. Her har det stilna veldig av.
 
Jøss, seig sesong hos dere. Her har det stilna veldig av.
Traktkantareller kunne vi ha plukka ubegrensa mengder av, men de begynner å bli litt prega. Kantarellene er helt klart på hell, men de vi tok med var fine. Vi kan sikkert holde på ei stund til, men nå har vi over 40 kilo sopp i fryser'n, så det holder vel ei stund:). Må jo få brygga litt, også;).

Vi var oppe på høyde med Mylla, så vi var litt redde for at kulde skulle ha ødelagt, men det er stadig fint.
 
Traktkantareller kunne vi ha plukka ubegrensa mengder av, men de begynner å bli litt prega. Kantarellene er helt klart på hell, men de vi tok med var fine. Vi kan sikkert holde på ei stund til, men nå har vi over 40 kilo sopp i fryser'n, så det holder vel ei stund:). Må jo få brygga litt, også;).

Vi var oppe på høyde med Mylla, så vi var litt redde for at kulde skulle ha ødelagt, men det er stadig fint.
Vi var ute søndag, men fant bare et par dårlige...
Konkluderte med at sesongen var over. Var nok feil sted. :(
 
Se der ja, et par pakker Sorachi ace fra @msevland . Kommer godt med, ser ut som at denne juvelen av en humle kan bli vanskelig å få tak i. Brewshop selger ut 22-humle på tilbud og det kommer neppe inn noe nytt.

Avsenderen nekter å la meg betale for frakt, så da kan jeg ikke gjøre noe annet enn å takke :)

20241030_075049.jpg
 
Tilbake
Topp