Finn Berger
Moderator
J.... irriterende med sånne typerDa har jeg - og andre i familien med bedre smakssans - testet ølet og det smaker akkurat som det skal! Jeg er fortsatt en brygger som en gang vil få en batchinfeksjon!
J.... irriterende med sånne typerDa har jeg - og andre i familien med bedre smakssans - testet ølet og det smaker akkurat som det skal! Jeg er fortsatt en brygger som en gang vil få en batchinfeksjon!
Den ser jo fin ut ihvertfall, er sikkert god også, time will show.De sier det ikke er det som skjer: https://www.ringblad.no/advarer-om-...-extra-vi-er-utrolig-lettlurte/s/5-45-1662996
Men jeg synes jo argumentasjonen for å gjøre det, er dårlig. Man forutsetter at folk ikke kan behandle råvaren ordentlig. Det synes jeg vi skal få ta ansvar for sjøl.
Det der så bare helt vanvittig godt ut!
Den var god også, saftig og mør og mye smak. Smurte den inn med Dijonsennep før steking, det gir en ekstra god smak synes jeg.Det der så bare helt vanvittig godt ut!
- særlig tatt i betraktning at dagens lørdagsmiddag var risengrynsgrøt. Riktignok veldig god risengrynsgrøt på naturris, men akkurat nå sitter jeg og savner litt maillardreaksjoner.
Gjør hvertfall at krydderet ditt setter seg bedre. Teoretisk skal ikke sennepen gi smak.Den var god også, saftig og mør og mye smak. Smurte den inn med Dijonsennep før steking, det gir en ekstra god smak synes jeg.
Teoretisk skal ikke sennepen gi smak.
Kaldt gjør den, men har aldri smakt sennep av barbecue jeg har smurt inn med sennep som binder.Teoretisk skal ikke sennepen gi smak? Hvorfor har jeg da i alle dager kjøpt sennep..![]()
Kaldt gjør den, men har aldri smakt sennep av barbecue jeg har smurt inn med sennep som binder.
Kan være at det er noe med røyken fra pellets/kull som nøytraliserer da. Har ikke testa det i ovn, tok egentlig logikk på forhånd at varmen evaporerte komponentene fra sennepen.Når jeg smører inn en lammesadel med sennep, smaker det fortsatt sennep etter steking
mener du sennepsaroman er så flykig at alt fordunster under steking?
Inderne har jo brukt sennep i curry ganske lenge. Tror ikke det bare er for å konservere
Kan være at det er noe med røyken fra pellets/kull som nøytraliserer da. Har ikke testa det i ovn, tok egentlig logikk på forhånd at varmen evaporerte komponentene fra sennepen.
Har to svinenakker i fryseren som skal bli pulled pork neste gang jeg kjører traegeren. Da bruker jeg hellmans mayo på ene og dijon sennep på den andre for å ta en test.Det er mulig du har et poeng hvis du langtidssteker over 150 C, men jeg vil uansett tro det er flere komponenter i sennep som overlever
også av personlig erfaring
Har to svinenakker i fryseren som skal bli pulled pork neste gang jeg kjører traegeren. Da bruker jeg hellmans mayo på ene og dijon sennep på den andre for å ta en test.
Tror heller ikke at jeg smaker forskjell, men er et artig forsøk som ikke har mye å bety uansett.Det tror jeg neppe gir utslag
Mye smak forsvinner, men ikke alt. Men det må være Dijon, Colmans eller lignende sterk sennep. Akkurat i dette tilfelle hjalp det også at jeg så feil i oppskriften og smurte på 3 ss i stedet for 3 ts.Gjør hvertfall at krydderet ditt setter seg bedre. Teoretisk skal ikke sennepen gi smak.
Er ikke det der en slags halvsannhet? Mye av smaken i sennepen er fra eddiken, og den fordamper jo, men jeg mener bestemt at det er en egen smak i skorpa på f.eks. ei lammesteik som er gnidd inn med sennep.Gjør hvertfall at krydderet ditt setter seg bedre. Teoretisk skal ikke sennepen gi smak.
Man må vel passe på timing og temperatur om man vil ha aromasennep eller styrkesennep.Er ikke det der en slags halvsannhet? Mye av smaken i sennepen er fra eddiken, og den fordamper jo, men jeg mener bestemt at det er en egen smak i skorpa på f.eks. ei lammesteik som er gnidd inn med sennep.
Sennepspulver i en saus gir jo smak, sjøl om den koker. OK, varmen er mye lavere, så det er kanskje ikke relevant, men likevel; at smaken i sennep skulle brennes bort, virker snålt
Jeg skyller dem bare, og bader dem så i ei Jula-bøtte jeg har stående med StarSan. Deretter henges de opp i flasketreet for å tørke, hvoretter de plasseres i tildekkede kasser så intet flybårent ondt kan ramle ned i dem - og og så de ikke skal støve ned. Og da er de klare til bruk - om det ikke går altfor lang tid.Det var et grusomt syn, men jeg glemte å ta bilde: Mugg som flyter i flaskevaskeren...
Flaskesystemet hjemme er: alle flasker blir skylt ut av umiddelbart, så får de et lite dryss vaskemiddel, fylles med varmt vann, står sånn en stund, før de tømmes, tørkes og settes på lager til neste flasking. En flaske har tydeligvis falt ut av systemet og gått på lageret uten å bli skylt først... Problemet var, jeg visste ikke hvilken av de 6-7 flaskene jeg alt hadde desinfisert som var problemet (selv om jeg regnet med at det var den siste, men kunne jo ikke vite) Da var det å ta alle ut til vask, skifte desinfiseringsvæske og begynne på nytt. Heldigvis hadde jeg ikke fylt øl på noen flasker ennå
Jeg tror skjelden vasketrinnet gjør så mye fra eller til, men det skader i hvert fallJeg skyller dem bare, og bader dem så i ei Jula-bøtte jeg har stående med StarSan. Deretter henges de opp i flasketreet for å tørke, hvoretter de plasseres i tildekkede kasser så intet flybårent ondt kan ramle ned i dem - og og så de ikke skal støve ned. Og da er de klare til bruk - om det ikke går altfor lang tid.
Jeg har altså stort sett kutta ut vasketrinnet, og når jeg skal flaske, henter jeg bare flaskene ut av lager. Så langt har det ikke gitt problemer.