Jeg bruker denne metoden til min alkoholsvake Julebock. Jeg ønsker et fyldig øl på 3,5% for å kunne belme innpå litt akevitt også uten å bli alt for festlig under middagen. Jeg lærte det av en lignende bryggetabbe på en Bayer. Da senket jeg tempraturen og lot det stå til. Det ble et godt øl, dog litt svakere abv enn beregnet. Så til jul mesker jeg inn på 70+ og lar det stå der i 10 minutter. Tar ut maltrøret og ventet til jeg har gått senket temperaturen til rett mesketemp før jeg senker det igjen.
Fritthengende overføring av siste rest fra siste gjæringskar så ut som en glimrende idé helt til det plutselig ikke var så glimrende lenger. Noen som ser tabben?
Fritthengende overføring av siste rest fra siste gjæringskar så ut som en glimrende idé helt til det plutselig ikke var så glimrende lenger. Noen som ser tabben?Vis vedlegget 70573
Stemmer, det var det som var tabben, det lille fatet ble etter hvert så tungt at det rev med seg det lettere gjæringskaret. Noe jeg selvsagt skulle skjønt, men nei da.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.