Bryggertabber

Ser der står 6,5 gram til 10 liter vann for vin. Jeg har brukt 15 gram på noen og førti liter bryggevann, så da er jeg uansett langt innenfor.

Ølet smaker godt, så kanskje jeg får fortsette praksisen :D
 
Ser der står 6,5 gram til 10 liter vann for vin. Jeg har brukt 15 gram på noen og førti liter bryggevann, så da er jeg uansett langt innenfor.

Ølet smaker godt, så kanskje jeg får fortsette praksisen :D
Det du kanskje kunne merke, er at smaksprofilen er endra, fordi du mangler sulfatet?
 
Jeg bruker denne metoden til min alkoholsvake Julebock. Jeg ønsker et fyldig øl på 3,5% for å kunne belme innpå litt akevitt også uten å bli alt for festlig under middagen. Jeg lærte det av en lignende bryggetabbe på en Bayer. Da senket jeg tempraturen og lot det stå til. Det ble et godt øl, dog litt svakere abv enn beregnet. Så til jul mesker jeg inn på 70+ og lar det stå der i 10 minutter. Tar ut maltrøret og ventet til jeg har gått senket temperaturen til rett mesketemp før jeg senker det igjen.
 
Fritthengende overføring av siste rest fra siste gjæringskar så ut som en glimrende idé helt til det plutselig ikke var så glimrende lenger. Noen som ser tabben?IMG_5468.jpeg
 
Men ser vel og ut som at overføringen har stanset? Har trykket utlignet hevertprinsippet?
Nei, overføringen gikk fint her når bildet ble tatt. Det går en gasslange mellom fatene som gjør at de har samme trykk.

Det fatet blir vel tyngre enn ankeret til slutt?

Stemmer, det var det som var tabben, det lille fatet ble etter hvert så tungt at det rev med seg det lettere gjæringskaret. Noe jeg selvsagt skulle skjønt, men nei da.
 
Tilbake
Topp