Bryggeplan 2025

Såpass, er fornøyd om jeg får til 1 i mnd jeg
Mitt neste brygg blir mitt #100 og det har tatt 107 måneder så ikke så langt i fra et brygg i måneden i snitt. Ikke helt på @Finn Berger nivå der altså.... :p

Men jeg starta ølbryggehobbyen med unger på 5 og 2 år og i full jobb så jeg sjonglerer stort sett bryggedagene inn i mellom en travel hverdag og ofrer ofte nattesøvn for å tid til alt bryggingen krever. Egentlig så er vel dette en vaskehobby....

@Finn Berger har tross alt brygginga som hovedgeskjeft, så blir litt uoppnåelig å måle seg opp mot for oss vanlige arbeidsmaur. Jeg ser frem til pensjonisttilværelsen om en 25 års tid... :beercheers:
 
Mitt neste brygg blir mitt #100 og det har tatt 107 måneder så ikke så langt i fra et brygg i måneden i snitt. Ikke helt på @Finn Berger nivå der altså.... :p

Men jeg starta ølbryggehobbyen med unger på 5 og 2 år og i full jobb så jeg sjonglerer stort sett bryggedagene inn i mellom en travel hverdag og ofrer ofte nattesøvn for å tid til alt bryggingen krever. Egentlig så er vel dette en vaskehobby....

@Finn Berger har tross alt brygginga som hovedgeskjeft, så blir litt uoppnåelig å måle seg opp mot for oss vanlige arbeidsmaur. Jeg ser frem til pensjonisttilværelsen om en 25 års tid... :beercheers:
Er på #131 etter 12 år, det er 11 i året, så ser ut som jeg har unnet meg sommerferie i det minste, ungene er nå 20, 16 og 13, så skjønner godt hva du mener. Kun 15 år til pensjon, får ta det igjen da :)
 
Uke 39 i dag... og da ligger du an til 52 batcher i løpet av året :cool:
Skulle vært på 60 ved nyttår:(.
Er på #131 etter 12 år, det er 11 i året, så ser ut som jeg har unnet meg sommerferie i det minste, ungene er nå 20, 16 og 13, så skjønner godt hva du mener. Kun 15 år til pensjon, får ta det igjen da :)
Pensjonisttilværelsen er tøff. Sto opp klokka 6, og starta dagens flasking. Da den var unnagjort , var det ut på sopptur, og da dagens fangst var i hus, måtte den jo tas vare på. Nå, snart klokka 7, kan jeg endelig sette meg ned. Gjenstår bare litt middagslaging. (Stekt steinsopp og bacon i fløtesaus, serveres med fusili. Det er itte gæli:).)

Så er det på'n igjen i morra. Mer pils må flaskes. men så får jeg jo mer gjær til brygging av mer øl, så jeg har ikke helt gitt opp planmålet:).
 
Dere som brygger mye, hvordan oppbevarer dere øl? Jeg har et 3/4 og et helt kjøleskap i kjelleren som brukes til drikkevarer. Her får jeg inn noen batcher. Når det er fullt her virker det litt meningsløst å brygge øl som må stå i romtemperatur. Jeg har vurdert å lagre noe i garasjen, men jeg erindrer en Basic Brewing-episode som fant at det eneste som var verre enn å oppbevare øl varmt var å oppbevare det i store temperatursvingninger. Skulle gjerne funnet igjen den.

Jeg har også bare kapasitet til å temperaturkontrollere en batch om gangen, så da blir det maks en batch i uka. Det er i grunnen oftere enn jeg normalt sett finner tid til. Nå som jeg har et greit lager med litt forskjellig ser jeg for meg noen små batcher for å iterere på noen oppskrifter jeg har lyst til å bli god på.
Jeg har ganske god kjøleskapkapasitet - 4 store til sammen, omtrent - men det kan bli snaut. Brygginga har en tendens til å toppe seg noen ganger, og da renner det gjerne over. Men så har jeg en kjeller med temperatur som er fri for svingninger - den varierer mellom 10 grader om vinteren og 15 om sommeren - og der kan jeg oppbevare litt mørkere øl uten at det blir dramatisk. Den er fin å sette øl til gjæring i, også. Jeg har funnet ut at med riktig gjær går det helt greit å gjære pils der året rundt. Noen ganger kan det stå så mye som tre trinne og trivelige flatbottoms og produsere godlukt på gulvet der. Jeg flytter dem opp i varmere strøk for diacetylfjerning og annen modning når de nærmer seg slutten.
 
Tilbake
Topp