3 uker gammel starter?

Hei,
jeg satte en gjærstarter for over 3 uker siden. Dvs. den har stått i kjøleskap i ca. 3 uker nå. Det kom noe i veien for den planlagte bryggingen.
Jeg regner med at denne gjæren ikke lenger er i topp form.

Jeg vil prøve å få brygget nå i helgen i stedet. Siden jeg har litt tvangstanker rundt dette ville jeg normalt tømt ut starteren, og begynt med en ny pakke gjær.

Men kan jeg lage en ny starter, med basis i feks. halvparten av gjæren i den første starteren?
 
Det er neppe så mye galt med den der. Men du har mista en del celler, og resten trenger nok påfyll av energi. Du kan prøve med en "vitality starter": https://brulosophy.com/2015/06/29/y...e-cell-count-vs-vitality-exbeeriment-results/

Jeg er litt usikker på rådet om ikke å oksygenere brygget når du tilsetter starteren. Jeg ser ikke at det kan ha noen negative effekter - men antakelig er det greit å droppe det. Gjæren har jo fått oksygentilførsel i fire timer, og burde ha bygget opp sterollagre så det holder.
 
Tilbake
Topp